De Australiër gaat in het magazine van deze week dieper in op het internationale probleem dat matchfixing heet. Volgens secretaris-generaal Jerome Valcke van FIFA is de top - zeg maar het WK en de Champions League - immuun voor matchfixing, maar dat weerlegt Chris Eaton.

"Ik citeer mijn laatste woorden bij mijn vertrek: 'Het zal niet gebeuren, het ís al gebeurd'. We hébben al vijf oefeninterlands van Zuid-Afrika vóór het WK 2010 die vervalst waren. Ik leidde dat onderzoek namens FIFA en er was voldoende bewijs voor een gerechtelijk onderzoek in Zuid-Afrika. Ander voorbeeld: die onwaarschijnlijke Nigeria-Argentinië, geëindigd op 4-1. Iedereen weet dat het een gefikste match was. Maar is er iemand vervolgd? Enige actie ondernomen? Nee. De wedstrijd vond plaats in Nigeria, de scheidsrechter was een Malinees, de gokfraude gebeurde in China en Singapore, en de criminelen kwamen eveneens uit Singapore. Wie is er dan juridisch bevoegd om op te treden? Dit is een simpel voorbeeld van hoe het juridisch kader tekortschiet."

Het volledige interview omtrent de problemen met de gokmaffia en corruptie in het voetbal lees je deze week in Sport/Voetbalmagazine.

De Australiër gaat in het magazine van deze week dieper in op het internationale probleem dat matchfixing heet. Volgens secretaris-generaal Jerome Valcke van FIFA is de top - zeg maar het WK en de Champions League - immuun voor matchfixing, maar dat weerlegt Chris Eaton."Ik citeer mijn laatste woorden bij mijn vertrek: 'Het zal niet gebeuren, het ís al gebeurd'. We hébben al vijf oefeninterlands van Zuid-Afrika vóór het WK 2010 die vervalst waren. Ik leidde dat onderzoek namens FIFA en er was voldoende bewijs voor een gerechtelijk onderzoek in Zuid-Afrika. Ander voorbeeld: die onwaarschijnlijke Nigeria-Argentinië, geëindigd op 4-1. Iedereen weet dat het een gefikste match was. Maar is er iemand vervolgd? Enige actie ondernomen? Nee. De wedstrijd vond plaats in Nigeria, de scheidsrechter was een Malinees, de gokfraude gebeurde in China en Singapore, en de criminelen kwamen eveneens uit Singapore. Wie is er dan juridisch bevoegd om op te treden? Dit is een simpel voorbeeld van hoe het juridisch kader tekortschiet."Het volledige interview omtrent de problemen met de gokmaffia en corruptie in het voetbal lees je deze week in Sport/Voetbalmagazine.