Het was opvallend: de manier waarop José Mourinho, die vorig seizoen niets dan lof spuide over Eden Hazard, onze landgenoot nu publiekelijk aanviel na de recentste slappe prestaties van zowel Chelsea als zijn sterspeler. Hazard, vorig seizoen verkozen tot speler van het jaar in de Premier League en nu ook bij de 23 genomineerden voor de Ballon d'Or, werd een te laag rendement en vooral een gebrek aan tactische discipline verweten.

De vedette van de Blues leek het over zich heen te laten glijden - met die haast onverschillige attitude die hem zo kenmerkt. Maar net nu, op een moment dat hij onder vuur komt te liggen, zorgt Hazard voor een relletje door op Instagram een bericht te 'liken' waarin gesuggereerd wordt dat hij in 2016 naar Real Madrid zou verkassen. Al snel werd die actie weer verwijderd, maar het kwaad was geschied. Dat Hazard op die manier toch zelf zo een bericht onder de aandacht brengt, is verrassend en misschien wel strategisch.

Flirten met Zidane

Na drie seizoenen bij Chelsea en gezien de wankele relatie met Mourinho - wiens cynische karakter bovendien volledig vloekt met de speelse Hazard - acht de Rode Duivel de tijd misschien wel rijp voor een transfer. En waar beter naartoe dan Real Madrid en La Liga, de club en de competitie waar hij als kind altijd al van droomde?

Niet toevallig was Zinédine Zidane ook zijn grote voetbalvoorbeeld en de Fransman beloofde destijds, toen hij in 2009 de trofee van beste belofte in de Ligue 1 kwam uitreiken aan Hazard, dat hij de dribbelaar van Lille ooit naar de Koninklijke zou halen. Een flirt die dit jaar weer oplaaide, want in april, net toen Hazard zijn handtekening onder een verbeterd contract bij Chelsea had gezet, noemde Zidane hem beter dan Cristiano Ronaldo: 'Ik hou van alles wat hij op een veld doet. Zijn gedrag, zijn bepalende rol en de progressie die hij elk jaar maakt.'

Anderhalf jaar eerder had Zidane al een gelijkaardig lofzang gehouden over Gareth Bale en we weten waar die ondertussen speelt. Volledig uit de lucht gegrepen zijn de speculaties dus allerminst.

Op welke positie?

Alleen is de vraag, gesteld dat de deal er komt: wie moet er dan plaats ruimen voor Hazard? In principe Cristiano Ronaldo, die vanaf de linkerflank opereert, maar die haalt zo een hoog rendement dat daar niet aan te tornen valt. Tenzij zijn getroebleerde relatie met huidig trainer Rafa Benítez zodanig escaleert dat de Portugees afstapt van zijn voornemen om zijn carrière af te sluiten bij Real. Wordt het dan Bale die plaats moet ruimen? De man van honderd miljoen kon tot nog toe niet overtuigen, maar is wel een lieveling van Benítez. Of dient James Rodríguez centraal plaats te maken?

Een sportief vraagstuk waar het bestuur van Real nog enkele maanden op kan broeden...

Het was opvallend: de manier waarop José Mourinho, die vorig seizoen niets dan lof spuide over Eden Hazard, onze landgenoot nu publiekelijk aanviel na de recentste slappe prestaties van zowel Chelsea als zijn sterspeler. Hazard, vorig seizoen verkozen tot speler van het jaar in de Premier League en nu ook bij de 23 genomineerden voor de Ballon d'Or, werd een te laag rendement en vooral een gebrek aan tactische discipline verweten. De vedette van de Blues leek het over zich heen te laten glijden - met die haast onverschillige attitude die hem zo kenmerkt. Maar net nu, op een moment dat hij onder vuur komt te liggen, zorgt Hazard voor een relletje door op Instagram een bericht te 'liken' waarin gesuggereerd wordt dat hij in 2016 naar Real Madrid zou verkassen. Al snel werd die actie weer verwijderd, maar het kwaad was geschied. Dat Hazard op die manier toch zelf zo een bericht onder de aandacht brengt, is verrassend en misschien wel strategisch.Na drie seizoenen bij Chelsea en gezien de wankele relatie met Mourinho - wiens cynische karakter bovendien volledig vloekt met de speelse Hazard - acht de Rode Duivel de tijd misschien wel rijp voor een transfer. En waar beter naartoe dan Real Madrid en La Liga, de club en de competitie waar hij als kind altijd al van droomde?Niet toevallig was Zinédine Zidane ook zijn grote voetbalvoorbeeld en de Fransman beloofde destijds, toen hij in 2009 de trofee van beste belofte in de Ligue 1 kwam uitreiken aan Hazard, dat hij de dribbelaar van Lille ooit naar de Koninklijke zou halen. Een flirt die dit jaar weer oplaaide, want in april, net toen Hazard zijn handtekening onder een verbeterd contract bij Chelsea had gezet, noemde Zidane hem beter dan Cristiano Ronaldo: 'Ik hou van alles wat hij op een veld doet. Zijn gedrag, zijn bepalende rol en de progressie die hij elk jaar maakt.' Anderhalf jaar eerder had Zidane al een gelijkaardig lofzang gehouden over Gareth Bale en we weten waar die ondertussen speelt. Volledig uit de lucht gegrepen zijn de speculaties dus allerminst.Alleen is de vraag, gesteld dat de deal er komt: wie moet er dan plaats ruimen voor Hazard? In principe Cristiano Ronaldo, die vanaf de linkerflank opereert, maar die haalt zo een hoog rendement dat daar niet aan te tornen valt. Tenzij zijn getroebleerde relatie met huidig trainer Rafa Benítez zodanig escaleert dat de Portugees afstapt van zijn voornemen om zijn carrière af te sluiten bij Real. Wordt het dan Bale die plaats moet ruimen? De man van honderd miljoen kon tot nog toe niet overtuigen, maar is wel een lieveling van Benítez. Of dient James Rodríguez centraal plaats te maken? Een sportief vraagstuk waar het bestuur van Real nog enkele maanden op kan broeden...