S/VM: Joe Cole, die toch voor Chelsea en Liverpool voetbalde, zegt dat ze in Engeland maar één voetballer van Lille kennen en dat jij een van de besten bent waar hij ooit mee voetbalde... Hazard: "Ik denk dat hij me vooral plezier wilde doen. Dat hij naar Lille kwam, was op zich zeer verrassend. Vijf, zes jaar geleden keek ik naar hem op. Wat ik van hem probeer mee te nemen, is zijn ervaring en vooral zijn rust. De wetenschap ook dat in voetbal alles kan gebeuren, van mooie momenten aan de top tot een verhuis naar een land dat, in zijn geval, niet evident is."

Kijk je soms naar het offensieve spel van Barcelona?"Welke voetballer niet? Het is mooi en snel. Veel positiewissels, veel ruimte, veel beweging, het voetbal van vandaag. Je loopt geen negentig minuten langs de kant. Middenvelders die in de ruimte duiken. Wij proberen dat bij Lille een beetje na te bootsen. En zet 'een beetje' maar tussen aanhalingstekens."

Als je één kwaliteit van Messi zou mogen overnemen, welke zou dat zijn?

"Goals maken. Laat hem voor doel komen en hij scoort. Hij lijkt dan supergroot en de doelman nietig."

S/VM: De trainer van Lille vraagt dat je meer verantwoordelijkheid neemt. Geldt dat ook voor zaken naast het veld?

"Ik moet op het veld een leider zijn, in de kleedkamer is dat niet mijn rol. Ik ben een van de jongste en van nature ben ik niet iemand die in de kleedkamer veel praat. Ik ben niet bang om iets te zeggen als er iets op mijn lever ligt, maar ik ben geen leider. Tenminste, niet naast het veld."

S/VM: Heb je op jezelf gevloekt na de gelijkmaker tegen Oostenrijk een jaar geleden, dat je balverlies onrechtstreeks aanleiding was tot de late gelijkmaker?

"Non. Ik ben op het veld gekomen bij 2-3 voor Oostenrijk. Ik lig aan de basis van de gelijkmaker en trap de corner van de 4-3. Dat ik daarna bij een actie de bal verlies en we vervolgens een goal slikken, ligt aan een opeenvolging van gebeurtenissen. Maar als u de fout bij mij wil leggen, is dat goed voor mij. Het zijn zaken die wij bij Lille recent ook meemaakten. We gaan drie keer aan de leiding, maar drie keer moeten we nog de gelijkmaker toestaan." (PTK)

S/VM: Joe Cole, die toch voor Chelsea en Liverpool voetbalde, zegt dat ze in Engeland maar één voetballer van Lille kennen en dat jij een van de besten bent waar hij ooit mee voetbalde... Hazard: "Ik denk dat hij me vooral plezier wilde doen. Dat hij naar Lille kwam, was op zich zeer verrassend. Vijf, zes jaar geleden keek ik naar hem op. Wat ik van hem probeer mee te nemen, is zijn ervaring en vooral zijn rust. De wetenschap ook dat in voetbal alles kan gebeuren, van mooie momenten aan de top tot een verhuis naar een land dat, in zijn geval, niet evident is."Kijk je soms naar het offensieve spel van Barcelona?"Welke voetballer niet? Het is mooi en snel. Veel positiewissels, veel ruimte, veel beweging, het voetbal van vandaag. Je loopt geen negentig minuten langs de kant. Middenvelders die in de ruimte duiken. Wij proberen dat bij Lille een beetje na te bootsen. En zet 'een beetje' maar tussen aanhalingstekens."Als je één kwaliteit van Messi zou mogen overnemen, welke zou dat zijn?"Goals maken. Laat hem voor doel komen en hij scoort. Hij lijkt dan supergroot en de doelman nietig."S/VM: De trainer van Lille vraagt dat je meer verantwoordelijkheid neemt. Geldt dat ook voor zaken naast het veld?"Ik moet op het veld een leider zijn, in de kleedkamer is dat niet mijn rol. Ik ben een van de jongste en van nature ben ik niet iemand die in de kleedkamer veel praat. Ik ben niet bang om iets te zeggen als er iets op mijn lever ligt, maar ik ben geen leider. Tenminste, niet naast het veld."S/VM: Heb je op jezelf gevloekt na de gelijkmaker tegen Oostenrijk een jaar geleden, dat je balverlies onrechtstreeks aanleiding was tot de late gelijkmaker?"Non. Ik ben op het veld gekomen bij 2-3 voor Oostenrijk. Ik lig aan de basis van de gelijkmaker en trap de corner van de 4-3. Dat ik daarna bij een actie de bal verlies en we vervolgens een goal slikken, ligt aan een opeenvolging van gebeurtenissen. Maar als u de fout bij mij wil leggen, is dat goed voor mij. Het zijn zaken die wij bij Lille recent ook meemaakten. We gaan drie keer aan de leiding, maar drie keer moeten we nog de gelijkmaker toestaan." (PTK)