Eden Hazard kan Gouden Bal van FIFA winnen

© Reuters

Rode Duivel Eden Hazard (Chelsea) is een van de 23 genomineerden voor de FIFA Ballon d’Or 2013. Die bekroont de beste voetballer van de wereld.

De voorbije jaren ging de Gouden Bal telkens naar de Argentijn Lionel Messi. De vedette van FC Barcelona is opnieuw genomineerd, net als onder meer Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Zlatan Ibrahimovic (PSG), Gareth Bale (Tottenham/Real Madrid), Neymar (Santos/Barcelona), Franck Ribéry (Bayern München) en Robin van Persie (Manchester United). Vincent Kompany (Manchester City) is niet opgenomen in het lijstje.

Wie de Ballon d’Or meeneemt naar huis, wordt beslist door de bondscoaches, de aanvoerders van alle nationale teams en een selectiesportjournalisten. Begin december maken de FIFA en het magazine France Football de drie supergenomineerden bekendgemaakt. Op 13 januari 2014 wordt de trofee uitgereikt in het Kongresshaus in Zürich.

Grote favoriet is volgens Het Laatste Nieuws Ribéry. Hij werd eerder al tot beste speler van Europa verkozen. Hij tekende met Bayern München voor de landstitel in Duitsland, de nationale beker en goud in de Champions League.

Ook beste coach verkozen

Niet alleen de beste voetballer maakt kans op een prijs, ook de beste trainer wordt verkozen. Onder de tien genomineerden: Spaans bondscoach Vicente Del Bosque (die vorig jaar won), José Mourinho (Real Madrid/Chelsea), Sir Alex Ferguson (Man United) en Jupp Heynckes (Bayern München).




Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content