Bondsdokter Kris Van Crombrugge en kinesist Lieven Maesschalk trekken eerstdaags naar Londen om zich van de ernst van de blessure van Chelsea-speler Eden Hazard te vergewissen. Dat verklaarde bondscoach Marc Wilmots bij de bekendmaking van de selectie van de Rode Duivels voor de stage in de Verenigde Staten (23-30 mei).

Hazard blesseerde zich in het competitieduel bij Aston Villa aan de hamstrings en miste daardoor de finale van de Europa League in Amsterdam tegen Benfica (2-1 winst). Momenteel is de ernst van de blessure nog niet meteen duidelijk. "Het is geen verrekking, maar ook geen scheurtje", aldus Wilmots. "Kris Van Crombrugge en Lieven Maesschalk reizen naar Londen en zullen met de medische staff van Chelsea praten. Op die manier kunnen ze de situatie precies inschatten en een herstelprogramma uitwerken. Momenteel zien we het wel vrij optimistisch tegemoet".

Clubverplichtingen

Wilmots meldde ook nog dat Jan Vertonghen en Moussa Dembélé (die met Tottenham op 23 mei op de Bahama's nog tegen Jamaica spelen) en Vincent Kompany (die met Manchester City op 23 en 25 mei tweemaal Chelsea bekampt in Saint Louis en New York) de stage van de Duivels in New Jersey na hun clubverplichtingen zullen vervoegen.

Dat is niet het geval voor Thibaut Courtois, Daniel Van Buyten, Nicolas Lombaerts en Axel Witsel, die ook met clubverplichtingen zitten. Zenit-spelers Lombaerts en Witsel komen op 26 mei naar België en trainen met Lieven Maesschalk.

"We doen echt het maximum om de spelers op de top van hun kunnen te krijgen voor de laatste wedstrijd voor de vakantie", stelde Wilmots. "Dat is niet makkelijk, maar de inzet van het duel tegen Servië (7/6) en de verwachtingen van het publiek zijn bekend. De wedstrijd van 29 mei in Cleveland tegen de VS moet het mogelijk maken om in het ritme te blijven. Indien mogelijk doe ik ik die wedstrijd tien vervangingen (alleen Thomas Vermaelen zou dan 90 minuten tussen de lijnen staan, nvdr)." (Belga/INM)

Bondsdokter Kris Van Crombrugge en kinesist Lieven Maesschalk trekken eerstdaags naar Londen om zich van de ernst van de blessure van Chelsea-speler Eden Hazard te vergewissen. Dat verklaarde bondscoach Marc Wilmots bij de bekendmaking van de selectie van de Rode Duivels voor de stage in de Verenigde Staten (23-30 mei). Hazard blesseerde zich in het competitieduel bij Aston Villa aan de hamstrings en miste daardoor de finale van de Europa League in Amsterdam tegen Benfica (2-1 winst). Momenteel is de ernst van de blessure nog niet meteen duidelijk. "Het is geen verrekking, maar ook geen scheurtje", aldus Wilmots. "Kris Van Crombrugge en Lieven Maesschalk reizen naar Londen en zullen met de medische staff van Chelsea praten. Op die manier kunnen ze de situatie precies inschatten en een herstelprogramma uitwerken. Momenteel zien we het wel vrij optimistisch tegemoet". Clubverplichtingen Wilmots meldde ook nog dat Jan Vertonghen en Moussa Dembélé (die met Tottenham op 23 mei op de Bahama's nog tegen Jamaica spelen) en Vincent Kompany (die met Manchester City op 23 en 25 mei tweemaal Chelsea bekampt in Saint Louis en New York) de stage van de Duivels in New Jersey na hun clubverplichtingen zullen vervoegen. Dat is niet het geval voor Thibaut Courtois, Daniel Van Buyten, Nicolas Lombaerts en Axel Witsel, die ook met clubverplichtingen zitten. Zenit-spelers Lombaerts en Witsel komen op 26 mei naar België en trainen met Lieven Maesschalk. "We doen echt het maximum om de spelers op de top van hun kunnen te krijgen voor de laatste wedstrijd voor de vakantie", stelde Wilmots. "Dat is niet makkelijk, maar de inzet van het duel tegen Servië (7/6) en de verwachtingen van het publiek zijn bekend. De wedstrijd van 29 mei in Cleveland tegen de VS moet het mogelijk maken om in het ritme te blijven. Indien mogelijk doe ik ik die wedstrijd tien vervangingen (alleen Thomas Vermaelen zou dan 90 minuten tussen de lijnen staan, nvdr)." (Belga/INM)