"Ik schat zijn speelkansen in op 65 procent", zei bondscoach Georges Leekens. "Zijn enkelblessure is al goed geëvolueerd, we gaan morgen in samenspraak met onze medische staf bekijken wat er mogelijk is. Het is belangrijk dat we de juiste keuze maken en dat de speler volledig fit is, want ik wil niet na een halfuur al twee wissels moeten doorvoeren in zo'n cruciale wedstrijd".

De bondscoach had echter ook positief nieuws te melden. "Mertens en Vertonghen zitten momenteel op 80 procent, Simons is blessurevrij. We zullen dus nog een aantal knopen moeten doorhakken. In de verdediging kunnen Lombaerts en Vertonghen zowel centraal als op de linksachter uit de voeten."

Aanval

Ook op tactisch vlak is Leekens er nog niet helemaal uit. "We gaan zeker niet op de nul spelen in Duitsland. We moeten dus het evenwicht vinden tussen de aanval en de juiste organisatie. De tweede lijn wordt daarbij zowel op offensief als op defensief vlak ook deze keer uitermate belangrijk om de controle over het middenveld te verkrijgen. Daarnaast moeten we opletten op hun snelle tegenaanval, want die is echt dodelijk."

"We geloven erin en geloof kan zorgen voor mirakels, maar die gebeuren niet elke dag."

Götze niet, Özil onzeker

Bij de Duitsers speelt Mario Götze dinsdag niet mee. De 19-jarige middenvelder is vermoeid en mocht zondag van bondscoach Joachim Löw terugkeren naar zijn club Borussia Dortmund.

Pas maandagavond na de laatste training zal worden beslist of Mesut Özil voldoende hersteld is van zijn achillespeesblessure. Zondagvoormiddag ontbraken ook Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger en Jérome Boateng op training bij de Mannschaft. Zij sukkelen net als Özil met kwaaltjes. Vooral Klose (knie) is een groot vraagteken voor dinsdag. (Belga/KVDA)

"Ik schat zijn speelkansen in op 65 procent", zei bondscoach Georges Leekens. "Zijn enkelblessure is al goed geëvolueerd, we gaan morgen in samenspraak met onze medische staf bekijken wat er mogelijk is. Het is belangrijk dat we de juiste keuze maken en dat de speler volledig fit is, want ik wil niet na een halfuur al twee wissels moeten doorvoeren in zo'n cruciale wedstrijd".De bondscoach had echter ook positief nieuws te melden. "Mertens en Vertonghen zitten momenteel op 80 procent, Simons is blessurevrij. We zullen dus nog een aantal knopen moeten doorhakken. In de verdediging kunnen Lombaerts en Vertonghen zowel centraal als op de linksachter uit de voeten."AanvalOok op tactisch vlak is Leekens er nog niet helemaal uit. "We gaan zeker niet op de nul spelen in Duitsland. We moeten dus het evenwicht vinden tussen de aanval en de juiste organisatie. De tweede lijn wordt daarbij zowel op offensief als op defensief vlak ook deze keer uitermate belangrijk om de controle over het middenveld te verkrijgen. Daarnaast moeten we opletten op hun snelle tegenaanval, want die is echt dodelijk." "We geloven erin en geloof kan zorgen voor mirakels, maar die gebeuren niet elke dag." Götze niet, Özil onzekerBij de Duitsers speelt Mario Götze dinsdag niet mee. De 19-jarige middenvelder is vermoeid en mocht zondag van bondscoach Joachim Löw terugkeren naar zijn club Borussia Dortmund. Pas maandagavond na de laatste training zal worden beslist of Mesut Özil voldoende hersteld is van zijn achillespeesblessure. Zondagvoormiddag ontbraken ook Miroslav Klose, Bastian Schweinsteiger en Jérome Boateng op training bij de Mannschaft. Zij sukkelen net als Özil met kwaaltjes. Vooral Klose (knie) is een groot vraagteken voor dinsdag. (Belga/KVDA)