Eden Hazard opnieuw speler van het jaar in Frankrijk

© Vincent Damourette/EPA

Eden Hazard is voor de tweede opeenvolgende keer de beste speler van het jaar in Frankrijk. Hazard zegt dat hij volgend seizoen in Manchester speelt.

Belgen Beste Spelers in het Buitenland

Eden Hazard is de vierde Belg die deze maand in het buitenland verkozen is tot Beste Speler van het Jaar.

Frankrijk: Eden Hazard
Engeland: Vincent Kompany
Nederland: Jan Vertonghen
Griekenland: Kevin Mirallas

Rode Duivel Eden Hazard is in de Franse hoofdstad Parijs door de profspelersfederatie UNFP voor de tweede opeenvolgende keer uitgeroepen tot ‘Speler van het Jaar’ in de Franse Ligue 1.

Goudhaantje

Het 21-jarige Rijselse goudhaantje kreeg in de verkiezing van de spelers en trainers uit de Franse eerste en tweede klasse meer stemmen dan Younès Belhanda (Montpellier), Olivier Giroud (Montpellier) en Nene (PSG). Montpellier-coach René Girard werd ‘Trainer van het Jaar’. Lyon-doelman Lloris werd voor de derde keer beste doelman en Belhanda nam de trofee ‘Belofte van het Jaar’ in ontvangst.

Op de erelijst van de belangrijkste individuele voetbaltrofee in Frankrijk prijkt de naam van Hazard naast die van illustere voorgangers zoals Karim Benzema (2008), Juninho (2006), Michael Essien (2005) en Didier Drogba (2004).

17 doelpunten

Ook vorig seizoen werd de winger verkozen tot beste speler van het seizoen in Frankrijk. De twee voorafgaande jaren werd hij telkens

‘Belofte van het Jaar’. Dit seizoen werd hij reeds door de Franse sportkrant L’Equipe verkozen tot beste speler van het seizoen.

Hazard loodste uittredend kampioen Rijsel dit jaar met 17 doelpunten en 15 assists naar de derde plaats in de Ligue 1.

Manchester

Hazard gaat volgend seizoen in het Engelse Manchester aan de slag. De 21-jarige winger wou echter nog niet verklappen of hij daar voor landskampioen City of vicekampioen United kiest.

“Het wordt Manchester”, zou Hazard gezegd hebben na de uitreiking van de felbegeerde trofee. “De definitieve beslissing wordt eerstdaags genomen. Binnenkort weet je hier meer over.”

Het goudhaantje ligt nog tot 2015 in Rijsel onder contract en dus zal er wel flink wat geld op tafel gelegd moeten worden om hem los te weken. In zijn contract zou een opstapclausule van 40 miljoen euro staan. (Belga/EE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content