De trainersstage van de Nederlandse oud-international Edgar Davids bij Ajax Amsterdam zit erop. De 38-jarige oud-speler van Ajax, AC Milaan, Juventus, Inter Milaan en Barcelona is niet meer welkom op amateurcomplex De Toekomst.

Nochtans is Davids lid van de Raad van Commissarissen van de club. Het was Wim Jonk, hoofd opleidingen, die Davids in een e-mail liet weten dat zijn stageperiode met onmiddellijke ingang beëindigd werd.

Davids is één van de vier commissarissen die achter de rug van hun collega Johan Cruijff om Louis van Gaal aanzochten om algemeen directeur van Ajax te worden.

'Beneden alle peil'

"Er wordt gezegd dat het Davids was die contact zoch met Van Gaal, maar Davids loopt stage bij de huidige trainersgroep van Ajax, onder wie Wim Jonk en Dennis Bergkamp. Als je dan

iets wilt veranderen, ga je toch met die jongens praten? Nu loopt

hij stage in dit systeem, maar eigenlijk wil hij een ander systeem.

Dat is beneden alle peil", zei Cruijff daarover.

De jeugdtrainers staan allemaal achter Cruijff en dreigen met

opstappen. "Ajax is doodziek", klinkt het bij Jonk, die met Bergkamp en hoofdtrainer Frank De Boer het technische hart van Ajax vormt.

Davids is momenteel in Londen voor een andere stage bij Chelsea. Zondag moeten hij en de drie andere rvc-leden (Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer) in de ArenA aan de overkoepelende ledenraad van Ajax tekst en uitleg geven. (Belga/EE)

De trainersstage van de Nederlandse oud-international Edgar Davids bij Ajax Amsterdam zit erop. De 38-jarige oud-speler van Ajax, AC Milaan, Juventus, Inter Milaan en Barcelona is niet meer welkom op amateurcomplex De Toekomst. Nochtans is Davids lid van de Raad van Commissarissen van de club. Het was Wim Jonk, hoofd opleidingen, die Davids in een e-mail liet weten dat zijn stageperiode met onmiddellijke ingang beëindigd werd. Davids is één van de vier commissarissen die achter de rug van hun collega Johan Cruijff om Louis van Gaal aanzochten om algemeen directeur van Ajax te worden. 'Beneden alle peil' "Er wordt gezegd dat het Davids was die contact zoch met Van Gaal, maar Davids loopt stage bij de huidige trainersgroep van Ajax, onder wie Wim Jonk en Dennis Bergkamp. Als je dan iets wilt veranderen, ga je toch met die jongens praten? Nu loopt hij stage in dit systeem, maar eigenlijk wil hij een ander systeem. Dat is beneden alle peil", zei Cruijff daarover. De jeugdtrainers staan allemaal achter Cruijff en dreigen met opstappen. "Ajax is doodziek", klinkt het bij Jonk, die met Bergkamp en hoofdtrainer Frank De Boer het technische hart van Ajax vormt. Davids is momenteel in Londen voor een andere stage bij Chelsea. Zondag moeten hij en de drie andere rvc-leden (Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer) in de ArenA aan de overkoepelende ledenraad van Ajax tekst en uitleg geven. (Belga/EE)