Luc Eymael leidt zaterdagnamiddag de training van Missile FC in Gabon. Missile FC speelde vorig jaar kampioen in Gabon en speelt dus mee in de Afrikaanse Champions League.

Half oktober begint de competitie in Gabon. Over de kwalificatie- en matchpremies moeten nog afspraken worden gemaakt, maar voor de rest is Eymael naar eigen zeggen rond met Missile FC.

"Bovendien zal ik die job normaal combineren met die van bondscoach van de lokale nationale ploeg van Gabon", zegt Eymael. In die ploeg spelen enkel internationals die in Gabon zelf voetballen.

"Maar het kan een mooie kans zijn om door te groeien naar de eerste nationale ploeg, want Gabon organiseert in 2012 het CAN, het Afrikaans landenkampioenschap."

Luc Eymael, die voordien onder andere Hamoir coachte, is niet aan zijn proefstuk toe in het buitenland: eind vorig jaar debuteerde hij in Afrika als trainer van het Congolese AS Vita Club.

Onderhandelingen met clubs in Tunesië liepen door bestuurlijke problemen en een gebrek aan financiële garanties spaak. (RDG)

Luc Eymael leidt zaterdagnamiddag de training van Missile FC in Gabon. Missile FC speelde vorig jaar kampioen in Gabon en speelt dus mee in de Afrikaanse Champions League. Half oktober begint de competitie in Gabon. Over de kwalificatie- en matchpremies moeten nog afspraken worden gemaakt, maar voor de rest is Eymael naar eigen zeggen rond met Missile FC. "Bovendien zal ik die job normaal combineren met die van bondscoach van de lokale nationale ploeg van Gabon", zegt Eymael. In die ploeg spelen enkel internationals die in Gabon zelf voetballen. "Maar het kan een mooie kans zijn om door te groeien naar de eerste nationale ploeg, want Gabon organiseert in 2012 het CAN, het Afrikaans landenkampioenschap." Luc Eymael, die voordien onder andere Hamoir coachte, is niet aan zijn proefstuk toe in het buitenland: eind vorig jaar debuteerde hij in Afrika als trainer van het Congolese AS Vita Club. Onderhandelingen met clubs in Tunesië liepen door bestuurlijke problemen en een gebrek aan financiële garanties spaak. (RDG)