Een elftal vol WK-afwezigen

03/06/14 om 13:19 - Bijgewerkt om 13:19

Bron: Sportmagazine

Falcao geraakte niet fit voor Brazilië, Franck Ribéry en Cristiano Ronaldo dragen de gevolgen van een lang en slopend seizoen.

Een elftal vol WK-afwezigen

© AFP

Een spierblessure zorgt er voor dat bij Honduras Rangersverdediger Arnold Peralta afhaakt en wordt vervangen door Edder Delgado van Real España. Hij is echter samen met de Mexicaan Luis Montes de minst bekende profvoetballer die het topvoetbalevenement in Zuid-Amerika mist. We zetten even elf belangrijke namen op een rijtje die om uiteenlopende redenen ontbreken in Brazilië.Doelman Víctor Valdés (Barcelona): de 32-jarige goalie scheurde eind maart de voorste kruisband in zijn rechterknie en zit voorlopig zonder club, want Valdés besliste al eerder zijn contract niet te verlengen.

Rechterverdediger Grégory van der Wiel (PSG): de 26-jarige Nederlandse oud-speler van Ajax sukkelt met een peesblessure in zijn knie en vroeg zelf aan bondscoach Louis van Gaal om niet te worden opgeroepen.

Centrale verdediger John Terry (Chelsea): de karakterspeler bij uitstek, in het verleden goed voor 78 interlands, werd gepasseerd door de Engelse bondscoach Roy Hodgson

Linkerverdediger Ashley Cole (Chelsea): wilde niet fungeren als depanneur, voelt zich op zijn 33e helemaal daarvoor niet geschikt en zoekt ook op clubniveau een nieuwe uitdaging.

Centrale middenvelder Riccardo Montolivo (AC Milan): de 29-jarige aanvoerder van de Italiaanse nationale ploeg brak zijn scheenbeen in de oefeninterland tegen Ierland.

Controlerende middenvelder Kevin Strootman (AS Roma): de 24-jarige Nederlandse international scheurde begin maart nagenoeg alles in zijn linkerknie.

Controlerende middenvelder Thiago (Bayern München): de 23-jarige Spanjaard met Braziliaanse roots kampt met een knieletsel.

Middenvelder Samir Nasri (Manchester City): de 26-jarige Franse balgoochelaar werd gepasseerd door bondscoach Didier Deschamps. Zijn vriendin ontstak in woede op Twitter.

Flankaanvaller Theo Walcott (Arsenal): de 25-jarige vinnige en explosieve Engelsman scheurde de voorste kruisband in zijn linkerknie.

Diepe spits Christian Benteke (Aston Villa): de achillespees van de 23-jarige fysieke targetman begaf het op training.

Carlos Tévez (Juventus): de Argentijnse bondscoach Alejandro Sabella heeft dit 30-jarig woelwater niet nodig.

Lees meer over:

Onze partners