Niets wordt aan het toeval overgelaten door de nu al bekende deelnemers voor het EK volgend jaar in Polen en Oekraïne. De Nederlandse voetbalbond KNVB maakte bekend dat Oranje zijn uitvalsbasis in Krakau zal leggen. Teamleider Hans Jorritsma regelde alles, want er hoeft na de loting op 2 december alleen maar een telefoontje naar het hotel in de Zuid-Poolse stad gepleegd worden.

De Franse bondscoach Laurent Blanc opteert dan weer liever voor een uitvalsbasis in de buurt van Warschau. Het enige struikelblok voor les Bleus vormt voorlopig de afstand tot de luchthaven. Er is immers sprake van een reistijd van minstens een uur, wat het transport niet altijd zou bevorderen.

Duitsland liet weten dat het zijn intrek neemt in Gdansk. In de maand ervoor mogen de spelers (en hun echtgenotes of vriendinnen) in Sardinië hun hoofd even vrij maken.

Oekraïne spreekt voorlopig niet tot de verbeelding, want Engeland en Italië zoeken ook een locatie in het land van bondsvoorzitter Grzegorz Lato (ex-Lokeren). Europees en wereldkampioen Spanje zoekt verder naar alternatieven en communiceerde nog niet officieel over zijn bestemming. (FV)

Niets wordt aan het toeval overgelaten door de nu al bekende deelnemers voor het EK volgend jaar in Polen en Oekraïne. De Nederlandse voetbalbond KNVB maakte bekend dat Oranje zijn uitvalsbasis in Krakau zal leggen. Teamleider Hans Jorritsma regelde alles, want er hoeft na de loting op 2 december alleen maar een telefoontje naar het hotel in de Zuid-Poolse stad gepleegd worden. De Franse bondscoach Laurent Blanc opteert dan weer liever voor een uitvalsbasis in de buurt van Warschau. Het enige struikelblok voor les Bleus vormt voorlopig de afstand tot de luchthaven. Er is immers sprake van een reistijd van minstens een uur, wat het transport niet altijd zou bevorderen. Duitsland liet weten dat het zijn intrek neemt in Gdansk. In de maand ervoor mogen de spelers (en hun echtgenotes of vriendinnen) in Sardinië hun hoofd even vrij maken. Oekraïne spreekt voorlopig niet tot de verbeelding, want Engeland en Italië zoeken ook een locatie in het land van bondsvoorzitter Grzegorz Lato (ex-Lokeren). Europees en wereldkampioen Spanje zoekt verder naar alternatieven en communiceerde nog niet officieel over zijn bestemming. (FV)