Gudjohnsen (36) kwam vorig seizoen bij Club Brugge te weinig aan spelen toe en in onderling overleg werd zijn contract ontbonden. In 48 wedstrijden voor blauw-zwart kwam hij 7 maal tot scoren. Even was er sprake van een overgang naar Zulte Waregem, maar dat bleef bij geruchten. In september trainde de ervaren aanvaller mee bij FC Kopenhagen, maar ook die flirt draaide op niets uit.

De voorbije week testte Gudjohnsen bij Bolton, de club waar hij tussen 1998 en 2000 voor het eerst van de Premier League proefde en momenteel actief in de Engelse tweede klasse. Bolton-manager Neil Lennon gaf in een radiogesprek met BBC 5 uitleg: "Hij vroeg ons of hij mocht meetrainen bij ons en of we hem eens grondig wilden evalueren. Dat is waar we nu mee bezig zijn. Hij is altijd een klassespeler geweest, anders speel je ook geen drie seizoenen bij FC Barcelona."

Lennon meent ook te weten waar de drive van Gudjohnsen vandaan komt om toch te blijven voetballen: "Hij wil er nog een keer voor gaan. De Ijslandse nationale ploeg doet het tegenwoordig goed en hij wil daar graag weer in de picture komen."

Bolton kan best wat versterking gebruiken, het staat net boven de degradatieplaatsen in de Championship en behaalde slechts vijf overwinningen op 17 wedstrijden.

Dat de Ijslandse nationale ploeg Gudjohnsen nauw aan het hart ligt, bewijst volgend filmpje, toen de spits in november 2013 afscheid nam als international. (vanaf minuut 2:30)

Gudjohnsen (36) kwam vorig seizoen bij Club Brugge te weinig aan spelen toe en in onderling overleg werd zijn contract ontbonden. In 48 wedstrijden voor blauw-zwart kwam hij 7 maal tot scoren. Even was er sprake van een overgang naar Zulte Waregem, maar dat bleef bij geruchten. In september trainde de ervaren aanvaller mee bij FC Kopenhagen, maar ook die flirt draaide op niets uit. De voorbije week testte Gudjohnsen bij Bolton, de club waar hij tussen 1998 en 2000 voor het eerst van de Premier League proefde en momenteel actief in de Engelse tweede klasse. Bolton-manager Neil Lennon gaf in een radiogesprek met BBC 5 uitleg: "Hij vroeg ons of hij mocht meetrainen bij ons en of we hem eens grondig wilden evalueren. Dat is waar we nu mee bezig zijn. Hij is altijd een klassespeler geweest, anders speel je ook geen drie seizoenen bij FC Barcelona."Lennon meent ook te weten waar de drive van Gudjohnsen vandaan komt om toch te blijven voetballen: "Hij wil er nog een keer voor gaan. De Ijslandse nationale ploeg doet het tegenwoordig goed en hij wil daar graag weer in de picture komen."Bolton kan best wat versterking gebruiken, het staat net boven de degradatieplaatsen in de Championship en behaalde slechts vijf overwinningen op 17 wedstrijden.Dat de Ijslandse nationale ploeg Gudjohnsen nauw aan het hart ligt, bewijst volgend filmpje, toen de spits in november 2013 afscheid nam als international. (vanaf minuut 2:30)