Na zijn blunder tegen Zulte Waregem in oktober trad Kawashima enkel nog aan tegen Feyenoord in de Europa League (0-3) en in een bekermatch (1-4 tegen Lokeren).

Zijn laatste match dateert van juni, met Japan tegen Singapore. Omdat hij geen nieuwe club vond, hangt zijn internationale carrière aan een zijden draadje. Hij was niet overtuigend in zijn laatste interlands, zegt Mariko Matsue, die in België correspondente is voor Kyodo News: 'Hij is al 32 jaar en de nationale ploeg wordt volop verjongd. Bovendien waren zijn laatste interlands niet overtuigend qua prestaties.'

Afgelopen zomer trainde Kawashima, die goed Italiaans praat, mee met de Italiaanse tweedeklasser Novara, maar een contract kreeg hij niet bij de club die al zijn quotum van niet-EU-spelers bereikt had. Mariko Matsue: 'Hij beantwoordt de telefoon niet meer, reageert niet op mails en brengt niets meer aan op zijn site. We weten zelfs niet of hij nog in Europa is dan wel in Japan.' Ook bij zijn management geeft niemand thuis.

Onlangs probeerde Kawashima, die niet geselecteerd werd voor de laatste interlands van Japan, nog de nieuwe Japanse bondscoach Vahid Halilhodzic te overtuigen hem een kans te geven, maar de Bosniër liet weten dat hij eerst maar een nieuwe club moest vinden.

Na zijn blunder tegen Zulte Waregem in oktober trad Kawashima enkel nog aan tegen Feyenoord in de Europa League (0-3) en in een bekermatch (1-4 tegen Lokeren).Zijn laatste match dateert van juni, met Japan tegen Singapore. Omdat hij geen nieuwe club vond, hangt zijn internationale carrière aan een zijden draadje. Hij was niet overtuigend in zijn laatste interlands, zegt Mariko Matsue, die in België correspondente is voor Kyodo News: 'Hij is al 32 jaar en de nationale ploeg wordt volop verjongd. Bovendien waren zijn laatste interlands niet overtuigend qua prestaties.' Afgelopen zomer trainde Kawashima, die goed Italiaans praat, mee met de Italiaanse tweedeklasser Novara, maar een contract kreeg hij niet bij de club die al zijn quotum van niet-EU-spelers bereikt had. Mariko Matsue: 'Hij beantwoordt de telefoon niet meer, reageert niet op mails en brengt niets meer aan op zijn site. We weten zelfs niet of hij nog in Europa is dan wel in Japan.' Ook bij zijn management geeft niemand thuis. Onlangs probeerde Kawashima, die niet geselecteerd werd voor de laatste interlands van Japan, nog de nieuwe Japanse bondscoach Vahid Halilhodzic te overtuigen hem een kans te geven, maar de Bosniër liet weten dat hij eerst maar een nieuwe club moest vinden.