Advocaat Vincent Solari, die oud-speler Freddy Mveng vertegenwoordigt, vroeg aan de rechtbank om de werkgever van doelman Logan Bailly failliet te verklaren. Neuchâtel Xamax is in handen van de Tsjetsjeense zakenman Bulat Chagaev, die als eigenaar een schrikbewind voert.

Zo slaagde hij er in om doelman Rodrigo Gallato na de openingswedstrijd te ontslaan, terwijl ook al een paar trainers de revue passeerden. Mveng, een 19-jarige Kameroense verdediger/middenvelder, had afgelopen zomer getekend bij Young Boys Bern en kreeg daarvoor de toestemming van toenmalig voorzitter Andrei Rudakov. Zijn agent had toen een akkoord afgesloten over een vergoeding van 330.000 euro, geld dat hij nooit zag.

Maar hij is blijkbaar niet alleen. In totaal 29 schuldeisers, gaande van ontslagen werknemers, leveranciers en de werkloosheidskas, dienden al klacht in. Er is sprake van 2,7 miljoen euro aan achterstallige uitbetalingen. (FV)

Advocaat Vincent Solari, die oud-speler Freddy Mveng vertegenwoordigt, vroeg aan de rechtbank om de werkgever van doelman Logan Bailly failliet te verklaren. Neuchâtel Xamax is in handen van de Tsjetsjeense zakenman Bulat Chagaev, die als eigenaar een schrikbewind voert. Zo slaagde hij er in om doelman Rodrigo Gallato na de openingswedstrijd te ontslaan, terwijl ook al een paar trainers de revue passeerden. Mveng, een 19-jarige Kameroense verdediger/middenvelder, had afgelopen zomer getekend bij Young Boys Bern en kreeg daarvoor de toestemming van toenmalig voorzitter Andrei Rudakov. Zijn agent had toen een akkoord afgesloten over een vergoeding van 330.000 euro, geld dat hij nooit zag. Maar hij is blijkbaar niet alleen. In totaal 29 schuldeisers, gaande van ontslagen werknemers, leveranciers en de werkloosheidskas, dienden al klacht in. Er is sprake van 2,7 miljoen euro aan achterstallige uitbetalingen. (FV)