De Bosnische international Damir Vrancic mag zich de held van Eintracht Braunschweig noemen. Met een mooie vrije trap bezorgde de 27-jarige verdedigende middenvelder trainer Torsten Lieberknecht een delirium en knalde hij zijn ploeg voor het eerst sinds 28 jaar opnieuw naar de Duitse hoogste klasse. Door de promotie heeft de Bundesliga er volgend seizoen ook weer een derby, want de partij tegen het Hannover 96 van Rode Duivel Sébastian Pocognoli belooft gevoelig te worden.

Eintracht Braunschweig won met het kleinste verschil op het veld van middenmoter FC Ingolstadt 04 en is zo zeker van minstens de tweede plaats. Ook Hertha BSC is al zeker van promotie, waardoor het nog gaat om wie de titel pakt. De ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay - een specialist in promoties - beschikt over de beste papieren, met vier punten voorsprong gaat het de laatste drie wedstrijden in.

Twee seizoenen geleden speelde de club nog in derde klasse, maar nu mag het zich vanaf komende zomer meten met Bayern München en Borussia Dortmund. Eintracht Braunschweig pakte in 1967de titel en was zes jaar later de eerste club die shirtreclame afdwong in de Bundesliga. Een ander opmerkelijk hoogtepunt in de geschiedenis blijft de kwartfinale in de toenmalige EC1 - de huidige Champions League - tijdens het seizoen 1967/68, waarbij Juventus een play-offduel (1-0) in Bern nodig had om zich te plaatsen.

Kijk hier naar de beslissende vrije trap:

De Bosnische international Damir Vrancic mag zich de held van Eintracht Braunschweig noemen. Met een mooie vrije trap bezorgde de 27-jarige verdedigende middenvelder trainer Torsten Lieberknecht een delirium en knalde hij zijn ploeg voor het eerst sinds 28 jaar opnieuw naar de Duitse hoogste klasse. Door de promotie heeft de Bundesliga er volgend seizoen ook weer een derby, want de partij tegen het Hannover 96 van Rode Duivel Sébastian Pocognoli belooft gevoelig te worden.Eintracht Braunschweig won met het kleinste verschil op het veld van middenmoter FC Ingolstadt 04 en is zo zeker van minstens de tweede plaats. Ook Hertha BSC is al zeker van promotie, waardoor het nog gaat om wie de titel pakt. De ploeg van de Nederlandse trainer Jos Luhukay - een specialist in promoties - beschikt over de beste papieren, met vier punten voorsprong gaat het de laatste drie wedstrijden in. Twee seizoenen geleden speelde de club nog in derde klasse, maar nu mag het zich vanaf komende zomer meten met Bayern München en Borussia Dortmund. Eintracht Braunschweig pakte in 1967de titel en was zes jaar later de eerste club die shirtreclame afdwong in de Bundesliga. Een ander opmerkelijk hoogtepunt in de geschiedenis blijft de kwartfinale in de toenmalige EC1 - de huidige Champions League - tijdens het seizoen 1967/68, waarbij Juventus een play-offduel (1-0) in Bern nodig had om zich te plaatsen. Kijk hier naar de beslissende vrije trap: