EK: deze 12 teams zijn al geplaatst voor de achtste finales

21/06/16 om 23:45 - Bijgewerkt om 23:44

Nu de groepsfase is afgewerkt in vier van de zes poules op het EK, zijn al twaalf landen zeker van een plaats in de achtste finales.

EK: deze 12 teams zijn al geplaatst voor de achtste finales

De Kroatische speler Darijo Srna viert de overwinning tegen Spanje © REUTERS

Uit groep A gaan Frankrijk (1e) en Zwitserland( 2e) een ronde verder.

In groep B zijn Wales (1e), Engeland (2e) en ook Slovakije als een van de beste derdes gekwalificeerd.

Uit groep C gaan Duitsland (1e), Polen (2e) en ook Noord-Ierland (3e) als een van de beste derdes door, en in groep D mogen Kroatië (1e) en Spanje (2e) langer in Frankrijk blijven.

Italië (groep E) en Hongarije (groep F) zijn ook al zeker van een plaats in de achtste finales, ook al moet de slotspeeldag in hun respectievelijke groep nog afgewerkt worden.

Voor Roemenië (groep A), Rusland (B), Oekraïne (C) en Tsjechië (D) zit het toernooi erop.

In totaal gaan zestien van de vierentwintig landen door naar de achtste finales (telkens de nummers 1 en 2, aangevuld met de vier beste derdes). De laatste tickets worden woensdag uitgedeeld, wanneer in de groepen E en F de laatste matchen worden afgewerkt.

Volgende affiches zijn al bekend voor de achtste finales: Zwitserland-Polen (op zaterdag 25 juni om 15.00 uur in Saint-Etienne) en Italië-Spanje (op maandag 27 juni om 18.00 uur in Saint-Denis).

(Belga/RR)

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Onze partners