Geen enkele Fransman die er aan twijfelt dat Les Bleus de Europese titel pakken ten koste van Portugal. Om de festiviteiten na de match in goede banen te leiden, worden 3.400 agenten ingezet op de Champs-Elysées in Parijs. Voorts zullen ongeveer 1.300 agenten postvatten in en rond het Stade de France. Nog eens bijna 1.400 worden ingezet in de Fan Zone nabij de Eiffeltoren en 700 in het openbaar vervoer van de Franse hoofdstad. Dat hebben de autoriteiten laten weten.

Maar ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen wordt er maandag geen défilé voor de Franse voetballers voorzien als ze de Europese titel binnenhalen. In 1998, toen 'Les Bleus' zich in eigen land tot wereldkampioen kroonden, werden de Franse voetballers daar wel nog toegejuicht door de massaal opgedaagde voetbalfans. Maar dit jaar zal dat niet mogelijk zijn, zegt de Parijse politiechef Michel Cadot. 'We zijn niet van plan maandag een mensenmassa rond te laten gaan' op de Champs-Elysées, zo klinkt het.

Portugal kan voor de eerste keer Europees kampioen worden, Frankrijk was al eens de beste van Europa in 1984 (ook als gastland) en in 2000.

De vermoedelijke opstellingen van Portugal en Frankrijk:

Portugal: Rui Patricio, Cédric Soares, José Fonte, Pepe, Guerreiro, W. Carvalho, Joao Mario, Adrien Silva, Sanches, Nani, Cristiano Ronaldo (kapitein) - Bondscoach: Fernando Santos

Frankrijk: Lloris (kapitein), Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Pogba, Matuidi, Sissoko, Griezmann, Payet, Giroud - Bondscoach: Didier Deschamps

Scheidsrechter: Mark Clattenburg

(KVDA)

Geen enkele Fransman die er aan twijfelt dat Les Bleus de Europese titel pakken ten koste van Portugal. Om de festiviteiten na de match in goede banen te leiden, worden 3.400 agenten ingezet op de Champs-Elysées in Parijs. Voorts zullen ongeveer 1.300 agenten postvatten in en rond het Stade de France. Nog eens bijna 1.400 worden ingezet in de Fan Zone nabij de Eiffeltoren en 700 in het openbaar vervoer van de Franse hoofdstad. Dat hebben de autoriteiten laten weten.Maar ondanks de strenge veiligheidsmaatregelen wordt er maandag geen défilé voor de Franse voetballers voorzien als ze de Europese titel binnenhalen. In 1998, toen 'Les Bleus' zich in eigen land tot wereldkampioen kroonden, werden de Franse voetballers daar wel nog toegejuicht door de massaal opgedaagde voetbalfans. Maar dit jaar zal dat niet mogelijk zijn, zegt de Parijse politiechef Michel Cadot. 'We zijn niet van plan maandag een mensenmassa rond te laten gaan' op de Champs-Elysées, zo klinkt het.Portugal kan voor de eerste keer Europees kampioen worden, Frankrijk was al eens de beste van Europa in 1984 (ook als gastland) en in 2000.Portugal: Rui Patricio, Cédric Soares, José Fonte, Pepe, Guerreiro, W. Carvalho, Joao Mario, Adrien Silva, Sanches, Nani, Cristiano Ronaldo (kapitein) - Bondscoach: Fernando Santos Frankrijk: Lloris (kapitein), Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra, Pogba, Matuidi, Sissoko, Griezmann, Payet, Giroud - Bondscoach: Didier Deschamps Scheidsrechter: Mark Clattenburg(KVDA)