De Tsjechen van bondscoach Jaroslav Silhavy zouden aanvankelijk zaterdagmiddag trainen in Boedapest, waar de wedstrijd zondag om 18.00 uur wordt gespeeld. Nu reist het elftal pas later zaterdag naar de Hongaarse hoofdstad.

Kapitein Vladimir Darida is nog onzeker voor het duel met Nederland. De middenvelder van Hertha moest door een blessure de training zaterdag laten schieten. De Tsjechische voetbalbond gaf geen verdere info over de aard van de blessure van Darida.

Müller klaar voor Engeland

Thomas Müller voelt zich klaar voor een basisplaats in de kraker van de achtste finales van het EK voetbal, dinsdag (18 uur) op Wembley tegen Engeland. De 31-jarige aanvaller van Bayern München was de voorbije dagen op de sukkel met de knie.

Müller liep in het slot van de met 4-2 gewonnen match tegen Portugal op de tweede speeldag van EK-groep F een blessure op aan het kniekapsel. In de 2-2 draw tegen Hongarije op de derde speeldag startte hij daarom op de bank, en hij viel in de 67e minuut in.

'Het is niet zo dat de blessure me enorm hindert. Natuurlijk kun je dat wel in bepaalde situaties voelen', zei Müller zaterdag vanop het trainingskamp van de Duitsers in Herzogenaurach. 'Maar ik ben ervaren genoeg om ermee om te gaan. Ik zou niet getraind hebben, mocht ik echt problemen ondervonden hebben. Ik ben ervan overtuigd dat er voor dinsdag geen problemen zullen zijn.'

Müller nam in Herzogenaurach dus deel aan de oefensessie, waarbij alleen Lukas Klostermann ontbrak. De verdediger van Leipzig is out met een spierblessure.

Kane vol vertrouwen

Bij de Engelsen rust de hoop op Harry Kane om de Mannschaft uit het toernooi te kegelen. 'Ik zal dinsdag fysiek in topvorm zijn', blikte de aanvaller van Tottenham zaterdag vooruit.

Engeland veroverde de winst in zijn groep maar begon voetballend matig aan het EK. Tegen Kroatië en Tsjechië won het team van bondscoach Gareth Southgate tweemaal met 1-0, tussendoor werd niet gescoord tegen Schotland (0-0). Kane kon zijn teller dit toernooi nog niet openen.

'Ik zal dinsdag fysiek in topvorm zijn, precies zoals ik het wil', vertelde de 27-jarige Kane zaterdag in The Telegraph. 'Ik geloof altijd in mezelf. Het is mogelijk dat ik tien of vijftien wedstrijden na elkaar niet scoor, maar bij de volgende kans zal ik er dan toch weer alles aan doen om de netten te laten trillen. Op het WK in Rusland scoorde ik bij de start veel, maar ik was nadien in de belangrijkere duels, zoals de kwartfinale en halve finale, niet in vorm. Ditmaal wil ik ervoor zorgen dat ik op het juiste moment op een hoogtepunt ben.'

Op het WK van 2018 in Rusland scoorde Kane in de groepsfase tweemaal tegen Tunesië en driemaal tegen Panama. Nadien trof hij alleen in de achtste finales tegen Colombia nog raak.

De Tsjechen van bondscoach Jaroslav Silhavy zouden aanvankelijk zaterdagmiddag trainen in Boedapest, waar de wedstrijd zondag om 18.00 uur wordt gespeeld. Nu reist het elftal pas later zaterdag naar de Hongaarse hoofdstad. Kapitein Vladimir Darida is nog onzeker voor het duel met Nederland. De middenvelder van Hertha moest door een blessure de training zaterdag laten schieten. De Tsjechische voetbalbond gaf geen verdere info over de aard van de blessure van Darida.Thomas Müller voelt zich klaar voor een basisplaats in de kraker van de achtste finales van het EK voetbal, dinsdag (18 uur) op Wembley tegen Engeland. De 31-jarige aanvaller van Bayern München was de voorbije dagen op de sukkel met de knie.Müller liep in het slot van de met 4-2 gewonnen match tegen Portugal op de tweede speeldag van EK-groep F een blessure op aan het kniekapsel. In de 2-2 draw tegen Hongarije op de derde speeldag startte hij daarom op de bank, en hij viel in de 67e minuut in. 'Het is niet zo dat de blessure me enorm hindert. Natuurlijk kun je dat wel in bepaalde situaties voelen', zei Müller zaterdag vanop het trainingskamp van de Duitsers in Herzogenaurach. 'Maar ik ben ervaren genoeg om ermee om te gaan. Ik zou niet getraind hebben, mocht ik echt problemen ondervonden hebben. Ik ben ervan overtuigd dat er voor dinsdag geen problemen zullen zijn.'Müller nam in Herzogenaurach dus deel aan de oefensessie, waarbij alleen Lukas Klostermann ontbrak. De verdediger van Leipzig is out met een spierblessure.Bij de Engelsen rust de hoop op Harry Kane om de Mannschaft uit het toernooi te kegelen. 'Ik zal dinsdag fysiek in topvorm zijn', blikte de aanvaller van Tottenham zaterdag vooruit.Engeland veroverde de winst in zijn groep maar begon voetballend matig aan het EK. Tegen Kroatië en Tsjechië won het team van bondscoach Gareth Southgate tweemaal met 1-0, tussendoor werd niet gescoord tegen Schotland (0-0). Kane kon zijn teller dit toernooi nog niet openen. 'Ik zal dinsdag fysiek in topvorm zijn, precies zoals ik het wil', vertelde de 27-jarige Kane zaterdag in The Telegraph. 'Ik geloof altijd in mezelf. Het is mogelijk dat ik tien of vijftien wedstrijden na elkaar niet scoor, maar bij de volgende kans zal ik er dan toch weer alles aan doen om de netten te laten trillen. Op het WK in Rusland scoorde ik bij de start veel, maar ik was nadien in de belangrijkere duels, zoals de kwartfinale en halve finale, niet in vorm. Ditmaal wil ik ervoor zorgen dat ik op het juiste moment op een hoogtepunt ben.' Op het WK van 2018 in Rusland scoorde Kane in de groepsfase tweemaal tegen Tunesië en driemaal tegen Panama. Nadien trof hij alleen in de achtste finales tegen Colombia nog raak.