Zweden - Denemarken is de meest tot de verbeelding sprekende affiche in de barrages voor het EK komende zomer in Frankrijk. Zaterdagavond vindt de heenwedstrijd plaats in de Friends Arena te Stockholm, de terugmatch wordt dinsdagavond in Kopenhagen gespeeld.

Dan weten we of Zlatan Ibrahimovic één van de vele sterren zal zijn op het Europees Kampioenschap dat in juni start. Maar voor hetzelfde is deze dubbele confrontatie met Denemarken het laatste kunststukje van Ibracadabra als Zweeds international. 34 jaar is de spits ondertussen. Nog steeds immens belangrijk voor zijn nationale ploeg, zo scoorde hij maar liefst acht goals in deze EK-kwalificatiecampagne. Detail: tegen Denemarken wist Zlatan nog nooit te scoren.

Einde interlandcarrière?

Zlatan (Zweedse topschutter aller tijden met 59 goals in 109 interlands) zinnespeelde in een persconferentie in aanloop naar barrages zelf op een mogelijk einde van zijn internationale carrière: 'Als je me nu vraagt of ik stop na de play-offs, zeg ik nee. Maar als je het me daarna vraagt, weet ik niet wat ik ga antwoorden.'

Op dezelfde persbabbel toonde Zlatan zich overigens weer van zijn meest entertainende kant door toe te lichten welke zijn motivatie is om het EK te halen: 'Ik wil enorm graag het EK in Frankrijk spelen. Ik voetbal daar nu vier seizoenen en heb dat land op de kaart gezet wat voetbal betreft, zoals ik dat ook met Zweden deed.'

Het zou jammer zijn om een EK zonder Ibrahimovic te beleven. In onderstaande, uitstekende compilatie kun je nog eens genieten van het hele arsenaal aan voetbalkunstjes die de stoere Zweed beheerst. Een unieke speler -tot dusver goed voor twaalf landstitels in Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk- die vreemd genoeg nooit de Champions League of de Gouden Bal gewonnen heeft.

Zweden - Denemarken is de meest tot de verbeelding sprekende affiche in de barrages voor het EK komende zomer in Frankrijk. Zaterdagavond vindt de heenwedstrijd plaats in de Friends Arena te Stockholm, de terugmatch wordt dinsdagavond in Kopenhagen gespeeld. Dan weten we of Zlatan Ibrahimovic één van de vele sterren zal zijn op het Europees Kampioenschap dat in juni start. Maar voor hetzelfde is deze dubbele confrontatie met Denemarken het laatste kunststukje van Ibracadabra als Zweeds international. 34 jaar is de spits ondertussen. Nog steeds immens belangrijk voor zijn nationale ploeg, zo scoorde hij maar liefst acht goals in deze EK-kwalificatiecampagne. Detail: tegen Denemarken wist Zlatan nog nooit te scoren.Zlatan (Zweedse topschutter aller tijden met 59 goals in 109 interlands) zinnespeelde in een persconferentie in aanloop naar barrages zelf op een mogelijk einde van zijn internationale carrière: 'Als je me nu vraagt of ik stop na de play-offs, zeg ik nee. Maar als je het me daarna vraagt, weet ik niet wat ik ga antwoorden.'Op dezelfde persbabbel toonde Zlatan zich overigens weer van zijn meest entertainende kant door toe te lichten welke zijn motivatie is om het EK te halen: 'Ik wil enorm graag het EK in Frankrijk spelen. Ik voetbal daar nu vier seizoenen en heb dat land op de kaart gezet wat voetbal betreft, zoals ik dat ook met Zweden deed.'Het zou jammer zijn om een EK zonder Ibrahimovic te beleven. In onderstaande, uitstekende compilatie kun je nog eens genieten van het hele arsenaal aan voetbalkunstjes die de stoere Zweed beheerst. Een unieke speler -tot dusver goed voor twaalf landstitels in Nederland, Italië, Spanje en Frankrijk- die vreemd genoeg nooit de Champions League of de Gouden Bal gewonnen heeft.