EK: Polen komt niet verder dan 1-1 tegen Griekenland

© Reuters

Polen en Griekenland hebben vrijdag 1-1 gelijkgespeeld in de openingswedstrijd van het EK voetbal in Polen en Oekraïne.

Lewandowski bracht het gastland in Warschau iets na het kwartier op voorsprong, meteen na de pauze stelde Salpingidis gelijk. Karagounis miste nog een strafschop voor de Grieken, beide teams beëindigden de partij met zijn tienen.

Wasilewski

Polen, met Anderlecht-verdediger Marcin Wasilewski een volledige wedstrijd in het hart van de verdediging, begon het best aan de partij. Voor ruim 50.000 Poolse supporters was het Robert Lewandowski die na 17 minuten de eerste treffer op dit EK maakte. De spits van Borussia Dortmund kopte een uitstekende voorzet van Blaszczykowski van op de rechterflank voorbij de weifelde Griekse goalie Chalkias.

Salpingidis

Griekenland was amper gevaarlijk en moest net voor rust met zijn tienen verder, na twee (lichte) gele kaarten voor Papastathopoulos. Zes minuten na de koffie klom Griekenland verrassend op gelijke hoogte, toen de ingevallen Salpingidis er als de kippen bij was om een voorzet vanop de rechterflank in doel te trappen.

Szczesny

Polen was aangeslagen en werd na 68 minuten ook tot tien herleid. Doelman Szczesny haalde de doorgebroken Salpingidis neer in het strafschopgebied en kreeg terecht rood. Karagounis had van op de stip de 1-2 aan de voet, maar invallersdoelman Tyton redde de Griekse elfmeter. Het bleef 1-1, al bij al een billijk resultaat. (Belga/EE)