Kroatië won magertjes met 0-1 in Malta dankzij een goal van Ivan Perisic (ex-Club Brugge). In groep H eindigen de Kroaten als tweede na Italië, dat in Rome met 2-1 won van Noorwegen. Nog in die poule hield Bulgarije de zege thuis tegen Azerbeidzjan (2-0). Italië totaliseert 24 punten, vier meer dan Kroatië. Noorwegen telt 19 punten en speelt barrages.

In groep A klopte Turkije voor eigen volk IJsland met 1-0 na een late treffer van Selcuk Inan. De Turken beëindigen de poule met 18 punten en stoten als beste derde rechtstreeks door naar het EK.

Nederland ging in Amsterdam met 2-3 onderuit tegen groepswinnaar Tsjechië en mist zo, als vierde in de poule, voor het eerst sinds 1984 een EK-eindronde.

Twintig landen zijn nu zeker van het EK in Frankrijk. Naast het organiserende land gaat het om (in alfabetische volgorde) Albanië, België, Duitsland, Engeland, IJsland, Italië, Kroatië, Noord-Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zwitserland en Wales.

Acht landen strijden in barrages om de laatste vier tickets: Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Ierland, Hongarije, Noorwegen, Slovenië, Oekraïne en Zweden. De loting voor de barrages vindt op 18 oktober plaats.

De loting voor de groepsfase van het EK wordt op zaterdag 12 december in Parijs gehouden.

(Belga/RR)

Kroatië won magertjes met 0-1 in Malta dankzij een goal van Ivan Perisic (ex-Club Brugge). In groep H eindigen de Kroaten als tweede na Italië, dat in Rome met 2-1 won van Noorwegen. Nog in die poule hield Bulgarije de zege thuis tegen Azerbeidzjan (2-0). Italië totaliseert 24 punten, vier meer dan Kroatië. Noorwegen telt 19 punten en speelt barrages. In groep A klopte Turkije voor eigen volk IJsland met 1-0 na een late treffer van Selcuk Inan. De Turken beëindigen de poule met 18 punten en stoten als beste derde rechtstreeks door naar het EK. Nederland ging in Amsterdam met 2-3 onderuit tegen groepswinnaar Tsjechië en mist zo, als vierde in de poule, voor het eerst sinds 1984 een EK-eindronde. Twintig landen zijn nu zeker van het EK in Frankrijk. Naast het organiserende land gaat het om (in alfabetische volgorde) Albanië, België, Duitsland, Engeland, IJsland, Italië, Kroatië, Noord-Ierland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Rusland, Slovakije, Spanje, Tsjechië, Turkije, Zwitserland en Wales. Acht landen strijden in barrages om de laatste vier tickets: Bosnië-Herzegovina, Denemarken, Ierland, Hongarije, Noorwegen, Slovenië, Oekraïne en Zweden. De loting voor de barrages vindt op 18 oktober plaats. De loting voor de groepsfase van het EK wordt op zaterdag 12 december in Parijs gehouden. (Belga/RR)