De doelpunten werden gemaakt door Giorgio Chiellini in de 33e minuut en Graziano Pellè in blessuretijd.

Met de zege tegen de regerende Europese kampioen nemen de Azzurri revanche voor de verloren EK-finale van vier jaar geleden in Kiev. Daarin vernederden de Spanjaarden de Italianen met 4-0. Spanje had vier jaar eerder ook al Euro 2008 gewonnen.

In de kwartfinales nemen de Italianen, die in de groepsfase met 0-2 te sterk waren voor de Rode Duivels, het op tegen Duitsland. Die match wordt komende zaterdag 2 juli in Bordeaux gespeeld. Duitsland wipte in zijn achtste finale gisteren al Slovakije met 3-0. (KVDA)

De doelpunten werden gemaakt door Giorgio Chiellini in de 33e minuut en Graziano Pellè in blessuretijd. Met de zege tegen de regerende Europese kampioen nemen de Azzurri revanche voor de verloren EK-finale van vier jaar geleden in Kiev. Daarin vernederden de Spanjaarden de Italianen met 4-0. Spanje had vier jaar eerder ook al Euro 2008 gewonnen.In de kwartfinales nemen de Italianen, die in de groepsfase met 0-2 te sterk waren voor de Rode Duivels, het op tegen Duitsland. Die match wordt komende zaterdag 2 juli in Bordeaux gespeeld. Duitsland wipte in zijn achtste finale gisteren al Slovakije met 3-0. (KVDA)