De 27-jarige Togolese spits, een van de meest controversiële figuren in het Engelse voetbal, liet in een gesprek met de BBC optekenen dat hij blij is afgelopen zomer Manchester City op huurbasis verlaten te hebben voor de Spurs.

Adebayor, die eerder werd uitgeleend aan Real Madrid, voelt inmiddels aan vrijwel alles dat het de enige juiste beslissing was.

"Je kunt mijn periode bij City het best omschrijven als hoofdpijn", verklaarde hij. "Ik ging 's ochtends nooit met een lekker gevoel naar de training. Eerst was ik nog een belangrijke kracht, maar van de ene op de andere dag bleek ik ineens overbodig. Bij een club als Manchester City kan het heel snel gaan."

Ondertussen vindt Adebayor het geweldig om in Londen te kunnen samenwerken met Harry Redknapp.

"Hij is een fantastische manager", bewierookte hij de manager van zijn team. "Harry weet exact hoe hij spelers moet benaderen. Hij laat je als speler zelf naar oplossingen zoeken, maar corrigeert waar nodig. Vooral zijn wedstrijdbesprekingen getuigen van grote klasse. Als geen ander kan hij zijn selectie motiveren." (FV)

De 27-jarige Togolese spits, een van de meest controversiële figuren in het Engelse voetbal, liet in een gesprek met de BBC optekenen dat hij blij is afgelopen zomer Manchester City op huurbasis verlaten te hebben voor de Spurs. Adebayor, die eerder werd uitgeleend aan Real Madrid, voelt inmiddels aan vrijwel alles dat het de enige juiste beslissing was."Je kunt mijn periode bij City het best omschrijven als hoofdpijn", verklaarde hij. "Ik ging 's ochtends nooit met een lekker gevoel naar de training. Eerst was ik nog een belangrijke kracht, maar van de ene op de andere dag bleek ik ineens overbodig. Bij een club als Manchester City kan het heel snel gaan." Ondertussen vindt Adebayor het geweldig om in Londen te kunnen samenwerken met Harry Redknapp. "Hij is een fantastische manager", bewierookte hij de manager van zijn team. "Harry weet exact hoe hij spelers moet benaderen. Hij laat je als speler zelf naar oplossingen zoeken, maar corrigeert waar nodig. Vooral zijn wedstrijdbesprekingen getuigen van grote klasse. Als geen ander kan hij zijn selectie motiveren." (FV)