Na een afwezigheid van bijna twee jaar speelde de excentrieke aanvaller van Tottenham zijn eerste interland sinds de dramatische aanslag op de spelersbus in Angola in januari 2010. Dat gebeurde toen aan de vooravond van de strijd om de Afrika Cup. Daarbij kwamen twee delegatieleden om het leven en raakte een doelman zwaargevond.

Pas onlangs stelde de 27-jarige Adebayor zich opnieuw beschikbaar, nadat de Togolese voetbalbond de veiligheidsmaatregelen had aangescherpt en dat ook op papier had gezet.

Met de spits in de basiself won de nationale ploeg in de eerste ronde van de WK-kwalificatiereeks in de Afrikaanse zone het tweede play-offduel met Guinea-Bissau met 1-0. Het enige doelpunt werd gemaakt door FC Nantesmiddenvelder Serge Gakpé (24). De heenwedstrijd eindigde op 1-1.

Door dit resultaat plaatste Togo zich voor de tweede ronde. (FV)

Na een afwezigheid van bijna twee jaar speelde de excentrieke aanvaller van Tottenham zijn eerste interland sinds de dramatische aanslag op de spelersbus in Angola in januari 2010. Dat gebeurde toen aan de vooravond van de strijd om de Afrika Cup. Daarbij kwamen twee delegatieleden om het leven en raakte een doelman zwaargevond. Pas onlangs stelde de 27-jarige Adebayor zich opnieuw beschikbaar, nadat de Togolese voetbalbond de veiligheidsmaatregelen had aangescherpt en dat ook op papier had gezet. Met de spits in de basiself won de nationale ploeg in de eerste ronde van de WK-kwalificatiereeks in de Afrikaanse zone het tweede play-offduel met Guinea-Bissau met 1-0. Het enige doelpunt werd gemaakt door FC Nantesmiddenvelder Serge Gakpé (24). De heenwedstrijd eindigde op 1-1. Door dit resultaat plaatste Togo zich voor de tweede ronde. (FV)