Komend seizoen mag er vanaf de kwartfinales in de Engelse FA Cup in de eventuele verlengingen een vierde spelerswissel doorgevoerd worden. Dat maakte de Engelse Voetbalbond FA woensdag bekend.

Het experiment kadert in een wereldwijde studie van de International Football Association Board (IFAB), het orgaan dat beslist over aanpassingen aan de spelregels. Deze zomer werd er tijdens de Copa America Centenario in de Verenigde Staten al getest met een vierde wissel in de extra tijd.

Het valt nog te bekijken of deze innovatie het spelniveau van de match ten goede komt of dat coaches nu een extra troef in handen krijgen om tijd te winnen. (JF)

Komend seizoen mag er vanaf de kwartfinales in de Engelse FA Cup in de eventuele verlengingen een vierde spelerswissel doorgevoerd worden. Dat maakte de Engelse Voetbalbond FA woensdag bekend. Het experiment kadert in een wereldwijde studie van de International Football Association Board (IFAB), het orgaan dat beslist over aanpassingen aan de spelregels. Deze zomer werd er tijdens de Copa America Centenario in de Verenigde Staten al getest met een vierde wissel in de extra tijd.Het valt nog te bekijken of deze innovatie het spelniveau van de match ten goede komt of dat coaches nu een extra troef in handen krijgen om tijd te winnen. (JF)