Zinedine Zidane (42) is sinds dit seizoen aan de slag als coach bij Real Madrid Castilla. Hij liet zijn 19-jarige zoon Enzo, tevens een middenvelder, in de slotminuten van het duel tegen Conquense (2-1) invallen. En die maakte van de gelegenheid gebruik om uit te pakken met de beroemde roulette van zijn vader. Vanaf 0:38 hieronder...

Vier kinderen

Er wordt verwacht dat de jonge Zidane dit seizoen nog speelkansen zal krijgen. Enzo is de oudste van de vier kinderen van de oud-wereldkampioen. Ook zijn drie jongere broers, Luca, Theo en Elyaz, spelen in de jeugdopleiding van Real.

Enzo heeft zowel de Franse als de Spaanse nationaliteit en beschikt - net als zijn vader - over een uitstekende techniek. Daarom trok zowel de Spaanse als de Franse nationale ploeg aan zijn mouw. Enzo speelde jeugdinterlands voor Spanje, maar koos uiteindelijk toch voor Frankrijk.

Diploma's

Zinedine Zidane weet voorlopig nog niet of hij coach van Real Madrid B mag blijven. Hij zou niet over de nodige diploma's beschikken. De voormalige draaischijf van onder andere Real Madrid, Juventus en Bordeau, werd voor drie maanden geschorst door de Spaanse voetbalbond, maar Real Madrid ging in beroep en zolang er geen definitieve uitspraak is, mag Zidane blijven coachen. (Belga/KVDA)

Zinedine Zidane (42) is sinds dit seizoen aan de slag als coach bij Real Madrid Castilla. Hij liet zijn 19-jarige zoon Enzo, tevens een middenvelder, in de slotminuten van het duel tegen Conquense (2-1) invallen. En die maakte van de gelegenheid gebruik om uit te pakken met de beroemde roulette van zijn vader. Vanaf 0:38 hieronder...Er wordt verwacht dat de jonge Zidane dit seizoen nog speelkansen zal krijgen. Enzo is de oudste van de vier kinderen van de oud-wereldkampioen. Ook zijn drie jongere broers, Luca, Theo en Elyaz, spelen in de jeugdopleiding van Real. Enzo heeft zowel de Franse als de Spaanse nationaliteit en beschikt - net als zijn vader - over een uitstekende techniek. Daarom trok zowel de Spaanse als de Franse nationale ploeg aan zijn mouw. Enzo speelde jeugdinterlands voor Spanje, maar koos uiteindelijk toch voor Frankrijk.Zinedine Zidane weet voorlopig nog niet of hij coach van Real Madrid B mag blijven. Hij zou niet over de nodige diploma's beschikken. De voormalige draaischijf van onder andere Real Madrid, Juventus en Bordeau, werd voor drie maanden geschorst door de Spaanse voetbalbond, maar Real Madrid ging in beroep en zolang er geen definitieve uitspraak is, mag Zidane blijven coachen. (Belga/KVDA)