Komende zomer loopt bij de Catalaanse grootmacht de overeenkomst van de 32-jarige Eric Abidal af. "Ik hoop dat we snel overeenstemming bereiken, want het is mijn wens om bij Barça te blijven", meldt hij in Marca. "Dit is de grootste club ter wereld."

De afgelopen dagen kwam immers naar buiten dat onder meer PSG en AC Milan de ontwikkelingen rond de vijftigvoudige international in Camp Nou nauwlettend volgen.

Toen bij hem begin dit jaar een levertumor werd vastgesteld, kondigde de clubleiding van Barcelona direct aan zijn verbintenis hoe dan ook te verlengen. Nu blijkt dat men de Fransman, die sinds de zomer van 2007 onder contract ligt, slechts wil binden voor een seizoen met optie voor een tweede jaar. Abidal zelf streeft naar twee seizoenen met optie.

"Met geld heeft het helemaal niets te maken", benadrukt de linkerflankverdediger. "Het gaat gewoon om de duur van de overeenkomst." Ondertussen kreeg Andreu Fontás (22), een andere linksvoetige verdediger, een contractverlenging voor vier jaar. (FV)

Komende zomer loopt bij de Catalaanse grootmacht de overeenkomst van de 32-jarige Eric Abidal af. "Ik hoop dat we snel overeenstemming bereiken, want het is mijn wens om bij Barça te blijven", meldt hij in Marca. "Dit is de grootste club ter wereld." De afgelopen dagen kwam immers naar buiten dat onder meer PSG en AC Milan de ontwikkelingen rond de vijftigvoudige international in Camp Nou nauwlettend volgen. Toen bij hem begin dit jaar een levertumor werd vastgesteld, kondigde de clubleiding van Barcelona direct aan zijn verbintenis hoe dan ook te verlengen. Nu blijkt dat men de Fransman, die sinds de zomer van 2007 onder contract ligt, slechts wil binden voor een seizoen met optie voor een tweede jaar. Abidal zelf streeft naar twee seizoenen met optie. "Met geld heeft het helemaal niets te maken", benadrukt de linkerflankverdediger. "Het gaat gewoon om de duur van de overeenkomst." Ondertussen kreeg Andreu Fontás (22), een andere linksvoetige verdediger, een contractverlenging voor vier jaar. (FV)