Gezeten naast de voorzitter van FC Barcelona, Sandro Rosell, en sportief directeur Andoni Zubizaretta, gaf Eric Abidal te kennen dat hij en de club niet langer zullen samenwerken. De Fransman werd in 2007 voor 15 miljoen euro overgenomen van Lyon. Hij speelde ook voor Monaco en Lille. Een verrassing is zijn vertrek niet, de contractbesprekingen sleepten al een tijdje aan.

Moeilijke dag

De linksback stond nochtans open voor een verlengd verblijf bij Barça, maar het bestuur bleek niet te vinden voor een contractverlenging. Abidal liet nog weten dat het niet het einde van zijn carrière betekent. "Mijn tijd om de voetbalschoenen aan de haak te hangen, is nog niet gekomen."

"Het is een moeilijke dag voor mij', vervolgde Abidal. "Ik heb hier zes seizoenen gespeeld en het was de mooiste ervaring uit mijn carrière. Ik wil de supporters bedanken voor hun steun. Ik kom zeker en vast terug."

Voorzitter Rosell nam ook even het woord. "Eric zal voor altijd in ons hart zitten. Hij heeft getoond dat er meer is in het leven dan enkel voetbal. Als hij wil, mag hij onmiddellijk technisch directeur worden van La Masía (de voetbalacademie van Barcelona, nvdr.) .

Voorts gaf Abidal aan nog geen enkele aanbiedingen van andere clubs te hebben ontvangen. Dus ook niet van PSG en Monaco, ploegen met wie hij de laatste weken in verband werd gebracht.

348 speelminuten dit seizoen bij Barça

De 61-voudige Franse international kende in zijn periode bij de Catalanen sportieve hoogtepunten, maar ging vooral fysiek door diepe dalen. In maart 2011 werd voor de eerste keer een tumor op zijn lever gevonden. Twee dagen later werd hij al geopereerd en amper zes weken later maakte hij zijn rentree in de Champions League tegen aartsrivaal Real Madrid.

Maar exact een jaar later sloeg het noodlot voor een tweede keer toe. Op 10 april moest hij een levertransplantatie ondergaan. Een maand later werd duidelijk dat hij een halfjaar het voetbal uit zijn hoofd moest zetten. In oktober 2012 sloot hij opnieuw aan bij de groep. Uiteindelijk speelde de minzame verdediger nog slechts 348 minuten in het shirt van de Catalanen. (ML)

He emotionele afscheid van Eric Abidal:

Gezeten naast de voorzitter van FC Barcelona, Sandro Rosell, en sportief directeur Andoni Zubizaretta, gaf Eric Abidal te kennen dat hij en de club niet langer zullen samenwerken. De Fransman werd in 2007 voor 15 miljoen euro overgenomen van Lyon. Hij speelde ook voor Monaco en Lille. Een verrassing is zijn vertrek niet, de contractbesprekingen sleepten al een tijdje aan. Moeilijke dagDe linksback stond nochtans open voor een verlengd verblijf bij Barça, maar het bestuur bleek niet te vinden voor een contractverlenging. Abidal liet nog weten dat het niet het einde van zijn carrière betekent. "Mijn tijd om de voetbalschoenen aan de haak te hangen, is nog niet gekomen.""Het is een moeilijke dag voor mij', vervolgde Abidal. "Ik heb hier zes seizoenen gespeeld en het was de mooiste ervaring uit mijn carrière. Ik wil de supporters bedanken voor hun steun. Ik kom zeker en vast terug." Voorzitter Rosell nam ook even het woord. "Eric zal voor altijd in ons hart zitten. Hij heeft getoond dat er meer is in het leven dan enkel voetbal. Als hij wil, mag hij onmiddellijk technisch directeur worden van La Masía (de voetbalacademie van Barcelona, nvdr.) .Voorts gaf Abidal aan nog geen enkele aanbiedingen van andere clubs te hebben ontvangen. Dus ook niet van PSG en Monaco, ploegen met wie hij de laatste weken in verband werd gebracht. 348 speelminuten dit seizoen bij BarçaDe 61-voudige Franse international kende in zijn periode bij de Catalanen sportieve hoogtepunten, maar ging vooral fysiek door diepe dalen. In maart 2011 werd voor de eerste keer een tumor op zijn lever gevonden. Twee dagen later werd hij al geopereerd en amper zes weken later maakte hij zijn rentree in de Champions League tegen aartsrivaal Real Madrid.Maar exact een jaar later sloeg het noodlot voor een tweede keer toe. Op 10 april moest hij een levertransplantatie ondergaan. Een maand later werd duidelijk dat hij een halfjaar het voetbal uit zijn hoofd moest zetten. In oktober 2012 sloot hij opnieuw aan bij de groep. Uiteindelijk speelde de minzame verdediger nog slechts 348 minuten in het shirt van de Catalanen. (ML) He emotionele afscheid van Eric Abidal: