Eric Cantona, ex-speler van onder meer Marseille, Leeds en Manchester United, keert na veertien jaar terug in het voetbal. De 45-jarige Fransman wordt de nieuwe sportief directeur van New York Cosmos, de legendarische Amerikaanse club die sinds 1985 niet meer bestond.

Investeerders kochten vorig jaar de naam van de club, en het is de bedoeling dat Cosmos binnenkort weer uitkomt in de Amerikaanse profcompetitie Major League Soccer (MLS).

In de hoogdagen van de New York Cosmos had de club spelers als Johan Cruijff, Pelé, Franz Beckenbauer en Johan Neeskens. Ook Swat van der Elst was er enige tijd aan de slag.

Karatetrap

Cantona beëindigde in 1997 zijn voetballoopbaan bij Manchester United, waarmee hij in vijf seizoenen vier Engelse landstitels en twee keer de FA Cup won. In 2000 werd hij verkozen tot speler van de eeuw van 'Man U'.

Velen zullen zich ook de karatetrap herinneren die Cantona in 1995 uitdeelde aan een fan van Crystal Palace, die hem had uitgescholden:

Eric Cantona, ex-speler van onder meer Marseille, Leeds en Manchester United, keert na veertien jaar terug in het voetbal. De 45-jarige Fransman wordt de nieuwe sportief directeur van New York Cosmos, de legendarische Amerikaanse club die sinds 1985 niet meer bestond. Investeerders kochten vorig jaar de naam van de club, en het is de bedoeling dat Cosmos binnenkort weer uitkomt in de Amerikaanse profcompetitie Major League Soccer (MLS). In de hoogdagen van de New York Cosmos had de club spelers als Johan Cruijff, Pelé, Franz Beckenbauer en Johan Neeskens. Ook Swat van der Elst was er enige tijd aan de slag. Karatetrap Cantona beëindigde in 1997 zijn voetballoopbaan bij Manchester United, waarmee hij in vijf seizoenen vier Engelse landstitels en twee keer de FA Cup won. In 2000 werd hij verkozen tot speler van de eeuw van 'Man U'. Velen zullen zich ook de karatetrap herinneren die Cantona in 1995 uitdeelde aan een fan van Crystal Palace, die hem had uitgescholden: