Eric Gerets: ‘Vluchten doe ik niet’

© AFP

Voor Marokko is de Africa Cup op een catastrofe uitgedraaid, al kon het in zijn laatste wedstrijd tegen Niger (1-0) de eer redden. Ondanks de vroege uitschakeling wil Eric Gerets graag bondscoach blijven.

Younes Belhanda scoorde tegen Niger in de 79e minuut het enige doelpunt van de partij. Gerets liet Mbark Boussoufa (ex-Anderlecht) 90 minuten spelen en stuurde in de 65e minuut Mehdi Carcela (ex-Standard) het veld op. Voor Niger maakte Ouwo Moussa Maazou (ex-Zulte Waregem) als kapitein de 90 minuten vol. Délis Ahou (Virton) speelde niet.

Marokko en Niger waren voor de wedstrijd al zeker van de uitschakeling. De organisatie deelde gratis tickets uit, maar toch kwamen er maar 1.000 toeschouwers opdagen in een stadion dat er 40.000 kan herbergen.

De groepszege was voor Gabon. In Francevile won het gastland met 1-0 van Tunesië, dankzij een doelpunt van Pierre-Emerick Aubameyang in de 65e minuut. Gabon eindigde met het maximum van 9 punten, voor Tunesië (6), Marokko (3) en Niger (0).

Eric Gerets: ‘Andere kant van de medaille’Ondanks de vroege uitschakeling van Marokko wil Gerets graag bondscoach blijven. “De eindronde werd een catastrofe, maar in de kwalificaties hebben we getoond dat er wel degelijk potentieel is. Ik heb in mijn carrière nog niet veel teleurstellingen meegemaakt, maar dit is er één. Dat de teams waar we van verloren niet beter waren dan ons, frustreert me nog meer.”

“Ik ga nu terug naar Marokko en moet daar de mensen onder ogen komen die me altijd zo’n warm welkom gegeven hebben. Misschien ga ik nu de andere zijde van de medaille zien. Maar vluchten doe ik niet. Ik wel snel weer aan het werk. Nu weggaan zou verschrikkelijk zijn.” (Belga/KVDA)