Eric Van Meir (42) volgt Aimé Anthuenis, die ontslagen werd na de nederlaag tegen Westerlo (2-0), op als hoofdtrainer van SK Lierse. Hij zal worden bijgestaan door Chris Janssens.

"Dit wil zeggen dat we niet meteen actief op zoek gaan naar een andere vervanger voor Anthuenis," zegt Lierse-ceo Neel De Ceulaer. "Eric kent de groep en de spelers weten ook dat ze met hem een ervaren man als trainer krijgen. Ik wil geen termijn plakken op deze situatie."

Van Meir was de voorbije zeven jaar assistent-trainer bij Lierse. Als speler won hij met de club de landstitel (in '97) en de beker ('in 99).

Aimé Anthuenis werd ontslagen na de nederlaag van zaterdag op het veld van Westerlo (2-0). Lierse staat na zeven speeldagen gedeeld laatste in de Jupiler Pro League, met amper 1 punt.

Het is al de tweede trainerswissel in eerste klasse dit seizoen. Begin september stapte Danny Ost op als trainer van Eupen. Hij werd opgevolgd door de Italiaan Eziolino Capuano.

Eric Van Meir (42) volgt Aimé Anthuenis, die ontslagen werd na de nederlaag tegen Westerlo (2-0), op als hoofdtrainer van SK Lierse. Hij zal worden bijgestaan door Chris Janssens. "Dit wil zeggen dat we niet meteen actief op zoek gaan naar een andere vervanger voor Anthuenis," zegt Lierse-ceo Neel De Ceulaer. "Eric kent de groep en de spelers weten ook dat ze met hem een ervaren man als trainer krijgen. Ik wil geen termijn plakken op deze situatie." Van Meir was de voorbije zeven jaar assistent-trainer bij Lierse. Als speler won hij met de club de landstitel (in '97) en de beker ('in 99). Aimé Anthuenis werd ontslagen na de nederlaag van zaterdag op het veld van Westerlo (2-0). Lierse staat na zeven speeldagen gedeeld laatste in de Jupiler Pro League, met amper 1 punt. Het is al de tweede trainerswissel in eerste klasse dit seizoen. Begin september stapte Danny Ost op als trainer van Eupen. Hij werd opgevolgd door de Italiaan Eziolino Capuano.