Elf punten uit zes duels volstond voor Erik Gerets om met het Qatarese Lehkwiya in groep B als eerste te eindigen, voor Al Shabab Al Arabi uit de VAE, Al Ettifaq uit Saudi-Arabië en Pakhtakor uit Oezbekistan af te houden. Nu wacht de voormalige Rode Duivel een dubbele confrontatie met de Saudi's van Al Hilal op 15 en 22 mei. Het team dat wordt getraind door de Kroaat Zlatko Dalic eindigde zopas tweede in het kampioenschap en telt met de 32-jarige Braziliaanse spits Wesley (17 goals) een gevaarlijk heerschap voorin. Maar Gerets zit met het voordeel dat hij al zijn eerste trofee veroverde, want met Lehkwiya bleek de voormalige rechterverdediger voor de Crown Prince Cup met 3-2 te sterk voor het Al Sadd van de Spaanse oud-international Raúl. Die ploeg van de Marokkaanse trainer Lhoussaine Ammouta veroverde midden april de titel, door na 22 speeldagen een voorsprong van vijf punten over te houden op Lehkwiya. De 35-jarige aanvaller was in zijn eerste seizoen negen keer trefzeker in 21 competitieduels.

Die cijfers verbeterde de Argentijn Sebastián Tagliabúe als topschutter in Saudi-Arabië, want de 28-jarige spits van Al Shabab maakte 19 doelpunten in 25 competitieduels. Daarmee leverde de Zuid-Amerikaan een aanzienlijke bijdrage in de gedeelde tweede plaats (met Al Hilal) voor de troepen van Michel Preud'homme. Na de titel van vorig seizoen misstaat het etiket van vice-kampioen niet op het palmares van de ambitieuze Luikenaar, die nog onder contract ligt tot 2016. Alleen bleken ze niet opgewassen tegen de almacht van Al Fateh, dat na 26 speeldagen acht punten meer sprokkelde. In de kwartfinale van een bekercompetitie, de Champions Cup, werd er ondertussen in de kwartfinale wel afstand genomen van Al Raed, wat de hoop op een nieuwe trofee levendig houdt. Maar er is natuurlijk ook nog de achtste finales van de Aziatische CL, waar met Al Gharafa uit Qatar een stevige opponent wacht. Zeker als je weet dat Nenê (ex-PSG), Djibril Cissé (ex-Marseille) en Afonso Alves (ex-Heerenveen) er op de loonlijst staan.

Elf punten uit zes duels volstond voor Erik Gerets om met het Qatarese Lehkwiya in groep B als eerste te eindigen, voor Al Shabab Al Arabi uit de VAE, Al Ettifaq uit Saudi-Arabië en Pakhtakor uit Oezbekistan af te houden. Nu wacht de voormalige Rode Duivel een dubbele confrontatie met de Saudi's van Al Hilal op 15 en 22 mei. Het team dat wordt getraind door de Kroaat Zlatko Dalic eindigde zopas tweede in het kampioenschap en telt met de 32-jarige Braziliaanse spits Wesley (17 goals) een gevaarlijk heerschap voorin. Maar Gerets zit met het voordeel dat hij al zijn eerste trofee veroverde, want met Lehkwiya bleek de voormalige rechterverdediger voor de Crown Prince Cup met 3-2 te sterk voor het Al Sadd van de Spaanse oud-international Raúl. Die ploeg van de Marokkaanse trainer Lhoussaine Ammouta veroverde midden april de titel, door na 22 speeldagen een voorsprong van vijf punten over te houden op Lehkwiya. De 35-jarige aanvaller was in zijn eerste seizoen negen keer trefzeker in 21 competitieduels.Die cijfers verbeterde de Argentijn Sebastián Tagliabúe als topschutter in Saudi-Arabië, want de 28-jarige spits van Al Shabab maakte 19 doelpunten in 25 competitieduels. Daarmee leverde de Zuid-Amerikaan een aanzienlijke bijdrage in de gedeelde tweede plaats (met Al Hilal) voor de troepen van Michel Preud'homme. Na de titel van vorig seizoen misstaat het etiket van vice-kampioen niet op het palmares van de ambitieuze Luikenaar, die nog onder contract ligt tot 2016. Alleen bleken ze niet opgewassen tegen de almacht van Al Fateh, dat na 26 speeldagen acht punten meer sprokkelde. In de kwartfinale van een bekercompetitie, de Champions Cup, werd er ondertussen in de kwartfinale wel afstand genomen van Al Raed, wat de hoop op een nieuwe trofee levendig houdt. Maar er is natuurlijk ook nog de achtste finales van de Aziatische CL, waar met Al Gharafa uit Qatar een stevige opponent wacht. Zeker als je weet dat Nenê (ex-PSG), Djibril Cissé (ex-Marseille) en Afonso Alves (ex-Heerenveen) er op de loonlijst staan.