De 0-1-zege in de Champions League bij Lille vormde een fameuze opsteker voor de club van de veeleisende voorzitter Massimo Moratti. Met de weer herstelde Nederlandse middenvelder Wesley Sneijder aan de aftrap maakte het team van coach Claudio Ranieri een einde aan een reeks van drie opeenvolgende nederlagen.

De CL-winnaar van 2010 was bij die winst ook blij met het feit dat weer eens de nul werd vastgehouden. Dat was Inter alleen nog maar gelukt tijdens het duel met AS Roma (0-0) op de derde speeldag van de Serie A.

Esteban Cambiasso (31), bezig aan zijn achtste opeenvolgende seizoen in Milaan, begrijpt nog altijd niet goed waarom er zoveel stemming werd gemaakt over de mislukte competitiestart van de Nerazzurri. De Argentijnse middenvelder, de patron op het veld en blijkbaar ook de baas in de kleedkamer, wordt beschouwd als het verlengstuk van de technische staf.

"Er werd nogal snel gesproken over een crisis", oordeelt de ervaren Zuid-Amerikaanse controlerende middenvelder in L'Equipe. "Maar ik geraak niet snel in paniek. Laat onze trainer maar zijn werk doen. Hij begon hier pas eind september aan zijn job. Het is veel te snel om nu al te oordelen."

Cambiasso had ook nog een aardig woordje over voor Rode Duivel Eden Hazard: "Afgelopen zomer spraken we wel eens over hem op de club", stelt hij. "Het is onmogelijk om hem niet te kennen, want het is een beweeglijke en vinnige flankspeler. Hoe spreek je het uit? Hadzarde?" (FV)

De 0-1-zege in de Champions League bij Lille vormde een fameuze opsteker voor de club van de veeleisende voorzitter Massimo Moratti. Met de weer herstelde Nederlandse middenvelder Wesley Sneijder aan de aftrap maakte het team van coach Claudio Ranieri een einde aan een reeks van drie opeenvolgende nederlagen. De CL-winnaar van 2010 was bij die winst ook blij met het feit dat weer eens de nul werd vastgehouden. Dat was Inter alleen nog maar gelukt tijdens het duel met AS Roma (0-0) op de derde speeldag van de Serie A. Esteban Cambiasso (31), bezig aan zijn achtste opeenvolgende seizoen in Milaan, begrijpt nog altijd niet goed waarom er zoveel stemming werd gemaakt over de mislukte competitiestart van de Nerazzurri. De Argentijnse middenvelder, de patron op het veld en blijkbaar ook de baas in de kleedkamer, wordt beschouwd als het verlengstuk van de technische staf. "Er werd nogal snel gesproken over een crisis", oordeelt de ervaren Zuid-Amerikaanse controlerende middenvelder in L'Equipe. "Maar ik geraak niet snel in paniek. Laat onze trainer maar zijn werk doen. Hij begon hier pas eind september aan zijn job. Het is veel te snel om nu al te oordelen." Cambiasso had ook nog een aardig woordje over voor Rode Duivel Eden Hazard: "Afgelopen zomer spraken we wel eens over hem op de club", stelt hij. "Het is onmogelijk om hem niet te kennen, want het is een beweeglijke en vinnige flankspeler. Hoe spreek je het uit? Hadzarde?" (FV)