De teleurstelling van het EK is nog maar net doorgespoeld of het WK in Qatar gloort al aan de horizon. De nationale ploeg werkte in maart van dit jaar al drie kwalificatiewedstrijden af (3-1 en 8-0 thuis tegen Wales en Wit-Rusland en 1-1 in Tsjechië) en nu staan de volgende drie matchen al op het programma.

De Rode Duivels voetballen zondag thuis tegen Tsjechië en volgende week woensdag in Wit-Rusland, maar de eerste horde is een uitwedstrijd in Estland. Een korte kennismaking met dat team kan dus geen kwaad.

10

Estland heeft nog maar twee wedstrijden gespeeld in deze voorronde voor het WK, maar de doelman mocht in totaal al tien ballen uit zijn net vissen. En dan moet ene Romelu Lukaku nog op bezoek komen. Tegen Tsjechië kreeg hij er zes om de oren en ook Wit-Rusland liet de netten vier keer trillen.

Het getal 10 is ook het aantal doelpunten dat onze Rode Duivels in hun vorige twee confrontaties met Estland wisten te scoren. Dat was in de kwalificaties voor het WK van 2018 in Rusland. Thuis wonnen de Duivels met 8-1. In Estland werd met 0-2 gewonnen.

11

Zowat alle Rode Duivels die deel uitmaken van de huidige selectie zijn actief in het buitenland. Veelal spelen ze ook bij een absolute topclub.

Dat is op z'n zachtst uitgedrukt niet het geval voor de spelers die in de selectie van Estland zitten. Van de huidige kern spelen maar liefst 11 spelers voor FC Flora Tallin. Een ploeg afkomstig uit de Estse hoofdstad en tegenstander van KAA Gent in de groepsfase van de Conference League.

27

Konstantin Vassiljev is de topschutter van de huidige kern van de Estse nationale ploeg. De aanvallende middenvelder maakte al 27 doelpunten voor zijn land. Daarmee is hij net geen topschutter aller tijden van Estland. Die eer is weggelegd voor Andres Oper. De ex-speler van Roda JC en ADO Den Haag maakte in totaal 36 doelpunten voor zijn vaderland.

110

Ons land staat nog steeds nummer 1 op de FIFA-ranking. Exact 109 plaatsen lager is Estland terug te vinden, op plaats 110. Daar staat het in het gezelschap van onder meer Zimbabwe, Namibië, Guinee-Bissau en Noord-Korea. Niet bepaald voetbalgrootmachten.

De FIFA-ranking zegt natuurlijk niet alles, maar een verschil van 109 plaatsen is toch een indicatie van de waardeverhoudingen.

550.000

Wie iets meer dan een half miljoen euro zou winnen met de loterij zou een gat in de lucht springen. In het internationale voetbal is zo'n bedrag enkel nog goed als pasmunt. Toch is Rauno Sappinen volgens Transfermarkt met zijn 550.000 euro de speler met de hoogste marktwaarde uit de selectie van de nationale ploeg.

Bij België is dat Romelu Lukaku met 100 miljoen euro.

7,5

7,5 miljoen euro. Dat is de totale waarde van de selectie van de nationale ploeg van Estland. De meeste spelers van de Belgische nationale ploeg zijn individueel meer waard en de totale selectie van de Rode Duivels wordt op 612 miljoen euro geschat door Transfermarkt. En dan is de geblesseerde Kevin De Bruyne er nog niet bij gerekend.

Djorven Verlinden

De teleurstelling van het EK is nog maar net doorgespoeld of het WK in Qatar gloort al aan de horizon. De nationale ploeg werkte in maart van dit jaar al drie kwalificatiewedstrijden af (3-1 en 8-0 thuis tegen Wales en Wit-Rusland en 1-1 in Tsjechië) en nu staan de volgende drie matchen al op het programma.De Rode Duivels voetballen zondag thuis tegen Tsjechië en volgende week woensdag in Wit-Rusland, maar de eerste horde is een uitwedstrijd in Estland. Een korte kennismaking met dat team kan dus geen kwaad. Estland heeft nog maar twee wedstrijden gespeeld in deze voorronde voor het WK, maar de doelman mocht in totaal al tien ballen uit zijn net vissen. En dan moet ene Romelu Lukaku nog op bezoek komen. Tegen Tsjechië kreeg hij er zes om de oren en ook Wit-Rusland liet de netten vier keer trillen. Het getal 10 is ook het aantal doelpunten dat onze Rode Duivels in hun vorige twee confrontaties met Estland wisten te scoren. Dat was in de kwalificaties voor het WK van 2018 in Rusland. Thuis wonnen de Duivels met 8-1. In Estland werd met 0-2 gewonnen. Zowat alle Rode Duivels die deel uitmaken van de huidige selectie zijn actief in het buitenland. Veelal spelen ze ook bij een absolute topclub. Dat is op z'n zachtst uitgedrukt niet het geval voor de spelers die in de selectie van Estland zitten. Van de huidige kern spelen maar liefst 11 spelers voor FC Flora Tallin. Een ploeg afkomstig uit de Estse hoofdstad en tegenstander van KAA Gent in de groepsfase van de Conference League. Konstantin Vassiljev is de topschutter van de huidige kern van de Estse nationale ploeg. De aanvallende middenvelder maakte al 27 doelpunten voor zijn land. Daarmee is hij net geen topschutter aller tijden van Estland. Die eer is weggelegd voor Andres Oper. De ex-speler van Roda JC en ADO Den Haag maakte in totaal 36 doelpunten voor zijn vaderland.Ons land staat nog steeds nummer 1 op de FIFA-ranking. Exact 109 plaatsen lager is Estland terug te vinden, op plaats 110. Daar staat het in het gezelschap van onder meer Zimbabwe, Namibië, Guinee-Bissau en Noord-Korea. Niet bepaald voetbalgrootmachten. De FIFA-ranking zegt natuurlijk niet alles, maar een verschil van 109 plaatsen is toch een indicatie van de waardeverhoudingen. Wie iets meer dan een half miljoen euro zou winnen met de loterij zou een gat in de lucht springen. In het internationale voetbal is zo'n bedrag enkel nog goed als pasmunt. Toch is Rauno Sappinen volgens Transfermarkt met zijn 550.000 euro de speler met de hoogste marktwaarde uit de selectie van de nationale ploeg.Bij België is dat Romelu Lukaku met 100 miljoen euro. 7,5 miljoen euro. Dat is de totale waarde van de selectie van de nationale ploeg van Estland. De meeste spelers van de Belgische nationale ploeg zijn individueel meer waard en de totale selectie van de Rode Duivels wordt op 612 miljoen euro geschat door Transfermarkt. En dan is de geblesseerde Kevin De Bruyne er nog niet bij gerekend. Djorven Verlinden