De twee leden van het Uitvoerend Comité die onder verdenking stonden, mogen daardoor ook niet deelnemen aan de stemming voor de twee WK's op 2 december in Zürich.

Reynald Temarii uit Tahiti wordt een jaar lang uitgesloten van alle activiteiten in het voetbal, en de Nigeriaan Amos Adamu drie jaar. Zij waren allebei al voorlopig geschorst. Temarii moet daarnaast een boete van 5000 Zwitserse frank betalen en Adamu 10.000 Zwitserse frank.

De twee zijn lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, dat op 2 december in Zürich de organisatie toekent van de WK's 2018 en 2022. Die stemming zal nu door de resterende 22 leden van het Uitvoerend Comité gebeuren.

Naast Temarii en Adamu worden nog vier officials geschorst, vroegere leden van het Uitvoerend Comité. Ismael Bhamjee uit Botswana, in 2006 al eens geschorst voor zwarte handel in WK-tickets, kreeg met vier jaar de zwaarste straf. Ahongalu Fusimalohi uit Tonga en Amadou Diakite uit Mali worden drie jaar uitgesloten van alle voetbalactiviteiten en Slim Aloulou uit Tunesië twee jaar. Het kwartet, dat ook al voorlopig geschorst was, moet elk ook 10.000 Zwitserse frank boete betalen.

De twee leden van het Uitvoerend Comité die onder verdenking stonden, mogen daardoor ook niet deelnemen aan de stemming voor de twee WK's op 2 december in Zürich. Reynald Temarii uit Tahiti wordt een jaar lang uitgesloten van alle activiteiten in het voetbal, en de Nigeriaan Amos Adamu drie jaar. Zij waren allebei al voorlopig geschorst. Temarii moet daarnaast een boete van 5000 Zwitserse frank betalen en Adamu 10.000 Zwitserse frank. De twee zijn lid van het Uitvoerend Comité van de FIFA, dat op 2 december in Zürich de organisatie toekent van de WK's 2018 en 2022. Die stemming zal nu door de resterende 22 leden van het Uitvoerend Comité gebeuren. Naast Temarii en Adamu worden nog vier officials geschorst, vroegere leden van het Uitvoerend Comité. Ismael Bhamjee uit Botswana, in 2006 al eens geschorst voor zwarte handel in WK-tickets, kreeg met vier jaar de zwaarste straf. Ahongalu Fusimalohi uit Tonga en Amadou Diakite uit Mali worden drie jaar uitgesloten van alle voetbalactiviteiten en Slim Aloulou uit Tunesië twee jaar. Het kwartet, dat ook al voorlopig geschorst was, moet elk ook 10.000 Zwitserse frank boete betalen.