Het nieuws is nog niet officieel bevestigd.

De schorsing komt er nadat het Zwitserse gerecht vorige maand een strafrechtelijke procedure opende tegen de 79-jarige Blatter op verdenking van corruptie, wanbeheer en verduistering. Blatter zou onder meer in 2011 een verdachte betaling van 2 miljoen Zwitserse frank hebben overgemaakt aan UEFA-voorzitter Michel Platini.

Over het lot van de Fransman, die in februari 2016 Blatter wil opvolgen aan het hoofd van de FIFA, zou door de ethische commissie nog geen beslissing zijn genomen.

De schorsing kan gezien worden als een soort van voorzorgsmaatregel. Nu zou de FIFA afwachten hoe het strafrechtelijk onderzoek verder verloopt.

Blatter zou normaal gezien aanblijven aan het hoofd van de Fifa tot de verkiezing van een nieuwe voorzitter in februari volgend jaar. In mei raakte hij herverkozen, maar na een hele reeks van schandalen kondigde hij aan een stap terug te zullen zetten.

De hele malaise aan de top van de wereldvoetbalorganisatie stoot ondertussen ook steeds meer sponsors tegen de borst. Onder meer Coca-Cola en McDonalds lieten verstaan dat ze wilden dat Blatter meteen zou opstappen. (Belga/JH)

Het nieuws is nog niet officieel bevestigd. De schorsing komt er nadat het Zwitserse gerecht vorige maand een strafrechtelijke procedure opende tegen de 79-jarige Blatter op verdenking van corruptie, wanbeheer en verduistering. Blatter zou onder meer in 2011 een verdachte betaling van 2 miljoen Zwitserse frank hebben overgemaakt aan UEFA-voorzitter Michel Platini. Over het lot van de Fransman, die in februari 2016 Blatter wil opvolgen aan het hoofd van de FIFA, zou door de ethische commissie nog geen beslissing zijn genomen.De schorsing kan gezien worden als een soort van voorzorgsmaatregel. Nu zou de FIFA afwachten hoe het strafrechtelijk onderzoek verder verloopt.Blatter zou normaal gezien aanblijven aan het hoofd van de Fifa tot de verkiezing van een nieuwe voorzitter in februari volgend jaar. In mei raakte hij herverkozen, maar na een hele reeks van schandalen kondigde hij aan een stap terug te zullen zetten.De hele malaise aan de top van de wereldvoetbalorganisatie stoot ondertussen ook steeds meer sponsors tegen de borst. Onder meer Coca-Cola en McDonalds lieten verstaan dat ze wilden dat Blatter meteen zou opstappen. (Belga/JH)