De voetbalbond van Kameroen deelde zware straffen uit aan enkele spelers van zijn eigen nationale ploeg. De internationals staakten voor een oefenduel met Algerije op 15 november jongstleden.

De boycot was opgezet omdat de bonussen van eerdere prestaties nog niet waren betaald. Woordvoerder en initiatiefnemer Samuel Eto'o verklaarde dat hij later met meerdere redenen zou komen en dat de volledige waarheid naar boven zou komen.

De aanvoerder kreeg ondertussen een schorsing opgelegd voor zeven interlands. Eyong Enoh (Ajax), de reservekapitein, moet vier internationale ontmoetingen toekijken. Verdediger Benoît Assou-Ekotto (Tottenham) is dan weer drie duels niet welkom.

Doordat de oefeninterland niet doorging, legde de Algerijnse voetbalbond een claim van 770.000 euro neer bij de voetbalbond van Kameroen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (FV)

De voetbalbond van Kameroen deelde zware straffen uit aan enkele spelers van zijn eigen nationale ploeg. De internationals staakten voor een oefenduel met Algerije op 15 november jongstleden. De boycot was opgezet omdat de bonussen van eerdere prestaties nog niet waren betaald. Woordvoerder en initiatiefnemer Samuel Eto'o verklaarde dat hij later met meerdere redenen zou komen en dat de volledige waarheid naar boven zou komen. De aanvoerder kreeg ondertussen een schorsing opgelegd voor zeven interlands. Eyong Enoh (Ajax), de reservekapitein, moet vier internationale ontmoetingen toekijken. Verdediger Benoît Assou-Ekotto (Tottenham) is dan weer drie duels niet welkom. Doordat de oefeninterland niet doorging, legde de Algerijnse voetbalbond een claim van 770.000 euro neer bij de voetbalbond van Kameroen. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (FV)