Euro 2016 na korte openingsceremonie op gang getrapt met Frankrijk - Roemenië

10/06/16 om 21:19 - Bijgewerkt om 21:24

C'est parti. Gastland Frankrijk en Roemenië zijn om 21 uur in het Stade de France in Saint-Denis bij Parijs begonnen aan hun openingswedstrijd in groep A van het EK voetbal.

Euro 2016 na korte openingsceremonie op gang getrapt met Frankrijk - Roemenië

© Belga Image

De aftrap in het uitverkochte stadion werd naar goede gewoonte voorafgegaan door een - vrij korte - openingsceremonie. Tijdens de korte ceremonie passeerden enkele hoogtepunten van de Franse geschiedenis en cultuur de revue. Een 800-tal mensen - acrobaten, cancan-danseressen, dansers, een zangkoor en figuranten - verzorgden de show, die eindigde met het officieel EK-lied This One's For You van de Franse dj David Guetta en de Zweedse zangeres Zara Larsson. Boven het stadion gaf de Franse luchtmacht een demonstratie.

Volg de tussenstand van Frankrijk-Roemenië live

De basisopstellingen:

1 maand, 24 landen, 51 matchen

Euro 2016 zal exact één maand duren, de finale wordt op 10 juli gespeeld in het Stade de France. Het toernooi is het eerste in de geschiedenis van het EK met 24 deelnemende landen, in totaal zullen 51 matchen worden gespeeld. Onze Rode Duivels spelen maandag hun eerste groepsmatch, om 21 uur in Lyon tegen Italië.

Volg alles vanaf de eerste rij op sportmagazine.be

Veiligheidsmaatregelen

Het EK gaat gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen, in Frankrijk is nog steeds de noodtoestand van kracht na de aanslagen van 13 november vorig jaar in Parijs. Er worden meer dan 90.000 politieagenten, soldaten en privébewakers ingezet om de veiligheid van de miljoenen bezoekers te garanderen. (KVDA)

Een helder overzicht van alle cijfers, resultaten en klassementen vindt u hier. Live-verslagen van de wedstrijden, voor-en nabeschouwingen, de sfeerverslagen van ter plekke, opinie en duiding leest u dan weer hier

Lees meer over:

Onze partners