Met Fenerbahçe komt er een ronkende naam naar het Constant Vanden Stockstadion, maar de Turken zijn in de eigen Süper Lig wel op de sukkel. Het team van de Nederlandse coach Phillip Cocu kwam vorig weekend niet verder dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij Sivasspor en staat met twee overwinningen in negen duels maar net boven de degradatieplaatsen.

De bekendste namen bij de Turken zijn aanvaller Roberto Soldado (ex-Tottenham, -Valencia en -Real Madrid), Mathieu Valbuena (ex-Lyon en -Marseille), Martin Skrtel (ex-Liverpool) en... Gohi Bi Zoro Cyriac (ex-Anderlecht).

Het duel tegen de Turken wordt dan ook zowat de wedstrijd van de laatste kans voor paars-wit, bij een nederlaag zal het Europese avontuur reeds voor de winterstop ten einde zijn. In principe moet er gewoon gewonnen worden tegen Fenerbahçe. 'Bij een gelijkspel is er nog niets verloren, maar dan moet je ginder wel gaan stunten, dan ben je bijna verplicht om er te winnen', liet Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck duidelijk verstaan.

Racing Genk staat dan weer voor de lastige verplaatsing naar Istanboel, waar met Besiktas de huidige nummer vijf in de Turkse competitie wacht. Na de toch wel verrassende nederlaag van Genk op het kunstgras in Sarpsborg tellen alle teams drie punten en dus ligt groep I volledig open. Domper voor de Limburgse competitieleider is de afwezigheid van Leandro Trossard, die nog hinder aan de hamstrings ondervindt.

Besiktas heeft onder anderen Ryan Babel (ex-Ajax en -Liverpool), Vagner Love (o.a. ex-Monaco) en Ricardo Quaresma (o.a. ex-Porto en -Barcelona) in de rangen.

Russische nummer twee

In groep J ontvangt Standard met het Russische Krasnodar de groepsleider, die met het maximum van de punten achter zijn naam staat, en de nummer twee in de Russische competitie. Maar ook de Rouches doen weer helemaal mee na de 2-1 zege tegen Akhisar op de vorige speeldag, een opsteker na de zware 5-1 nederlaag op de openingsspeeldag tegen FC Sevilla.

De voor ons bekendste naam bij Krasnodar is voormalig Anderlecht-verdediger Uros Spajic.

Met Fenerbahçe komt er een ronkende naam naar het Constant Vanden Stockstadion, maar de Turken zijn in de eigen Süper Lig wel op de sukkel. Het team van de Nederlandse coach Phillip Cocu kwam vorig weekend niet verder dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij Sivasspor en staat met twee overwinningen in negen duels maar net boven de degradatieplaatsen. De bekendste namen bij de Turken zijn aanvaller Roberto Soldado (ex-Tottenham, -Valencia en -Real Madrid), Mathieu Valbuena (ex-Lyon en -Marseille), Martin Skrtel (ex-Liverpool) en... Gohi Bi Zoro Cyriac (ex-Anderlecht).Het duel tegen de Turken wordt dan ook zowat de wedstrijd van de laatste kans voor paars-wit, bij een nederlaag zal het Europese avontuur reeds voor de winterstop ten einde zijn. In principe moet er gewoon gewonnen worden tegen Fenerbahçe. 'Bij een gelijkspel is er nog niets verloren, maar dan moet je ginder wel gaan stunten, dan ben je bijna verplicht om er te winnen', liet Anderlecht-coach Hein Vanhaezebrouck duidelijk verstaan. Racing Genk staat dan weer voor de lastige verplaatsing naar Istanboel, waar met Besiktas de huidige nummer vijf in de Turkse competitie wacht. Na de toch wel verrassende nederlaag van Genk op het kunstgras in Sarpsborg tellen alle teams drie punten en dus ligt groep I volledig open. Domper voor de Limburgse competitieleider is de afwezigheid van Leandro Trossard, die nog hinder aan de hamstrings ondervindt. Besiktas heeft onder anderen Ryan Babel (ex-Ajax en -Liverpool), Vagner Love (o.a. ex-Monaco) en Ricardo Quaresma (o.a. ex-Porto en -Barcelona) in de rangen.In groep J ontvangt Standard met het Russische Krasnodar de groepsleider, die met het maximum van de punten achter zijn naam staat, en de nummer twee in de Russische competitie. Maar ook de Rouches doen weer helemaal mee na de 2-1 zege tegen Akhisar op de vorige speeldag, een opsteker na de zware 5-1 nederlaag op de openingsspeeldag tegen FC Sevilla.De voor ons bekendste naam bij Krasnodar is voormalig Anderlecht-verdediger Uros Spajic.