Na een draak van een eerste helft moesten de troepen van Michel Preud'homme met een 1-0 ruststand de kleedkamers in. Iets voor het halfuur trapte Pione Sisto op links vanuit een bijna onmogelijke positie op doel. Club-doelman Bruzzese zag de allesbehalve onhoudbare bal over zich in de verste hoek belanden (1-0).

De wanprestatie had Club tijdens de rust ongetwijfeld een donderpreek van Preud'homme opgeleverd, want na de pauze brachten de Bruggelingen - met Lior Refaelov in de plaats van een onzichtbare Felipe Gedoz - plots heel wat meer diepgang in hun spel. 'Rafa' liet zich meteen opmerken en schilderde het leer perfect op het hoofd van De fauw, Midtjylland-doelman Andersen hield zijn ploeg met een heerlijke redding overeind.

Erop of eronder

Club had het overwicht, kansen afdwingen bleef echter moeilijk. Na zwak verdedigen van de thuisploeg hing de gelijkmaker dan plots toch tegen de netten. Meunier kreeg te veel tijd en ruimte om een gemeten voorzet af te leveren bij Jelle Vossen, de gewezen Genkenaar scoorde zo zijn negende van het seizoen, de eerste nog maar in deze Europa League.

Het was erop of eronder voor Blauw-zwart, dat nog een doelpunt nodig had om de kwalificatie af te dwingen. Even later waren uitblinker Vazquez en invaller Leandro Pereira al dichtbij de 1-2. Bjorn Engels mocht na een jaar blessureleed nog zijn rentree vieren, de verlossende treffer kwam er echter niet in Herning, waardoor Club zich nu moet concentreren op de eigen competitie en de Beker.

Dries maal 2

Na het gelijkspel eindigt Club Brugge met vijf punten op de derde plaats in de poulegroep van de Europa League. Enkel Legia (4) doet slechter.

De Polen gingen op de slotspeeldag met 5-2 onderuit bij Napoli, waar Dries Mertens goed was voor twee goals en een assist. De Napolitanen winnen de groep met een indrukwekkende achttien op achttien, Midtjylland eindigt met zeven punten als tweede.

(Belga/RR)

Na een draak van een eerste helft moesten de troepen van Michel Preud'homme met een 1-0 ruststand de kleedkamers in. Iets voor het halfuur trapte Pione Sisto op links vanuit een bijna onmogelijke positie op doel. Club-doelman Bruzzese zag de allesbehalve onhoudbare bal over zich in de verste hoek belanden (1-0). De wanprestatie had Club tijdens de rust ongetwijfeld een donderpreek van Preud'homme opgeleverd, want na de pauze brachten de Bruggelingen - met Lior Refaelov in de plaats van een onzichtbare Felipe Gedoz - plots heel wat meer diepgang in hun spel. 'Rafa' liet zich meteen opmerken en schilderde het leer perfect op het hoofd van De fauw, Midtjylland-doelman Andersen hield zijn ploeg met een heerlijke redding overeind. Club had het overwicht, kansen afdwingen bleef echter moeilijk. Na zwak verdedigen van de thuisploeg hing de gelijkmaker dan plots toch tegen de netten. Meunier kreeg te veel tijd en ruimte om een gemeten voorzet af te leveren bij Jelle Vossen, de gewezen Genkenaar scoorde zo zijn negende van het seizoen, de eerste nog maar in deze Europa League. Het was erop of eronder voor Blauw-zwart, dat nog een doelpunt nodig had om de kwalificatie af te dwingen. Even later waren uitblinker Vazquez en invaller Leandro Pereira al dichtbij de 1-2. Bjorn Engels mocht na een jaar blessureleed nog zijn rentree vieren, de verlossende treffer kwam er echter niet in Herning, waardoor Club zich nu moet concentreren op de eigen competitie en de Beker.Na het gelijkspel eindigt Club Brugge met vijf punten op de derde plaats in de poulegroep van de Europa League. Enkel Legia (4) doet slechter. De Polen gingen op de slotspeeldag met 5-2 onderuit bij Napoli, waar Dries Mertens goed was voor twee goals en een assist. De Napolitanen winnen de groep met een indrukwekkende achttien op achttien, Midtjylland eindigt met zeven punten als tweede. (Belga/RR)