De terugwedstrijd op Anfield Road werd voorafgegaan door een minuut stilte, ter nagedachtenis van de slachtoffers van het Hillsboroughdrama 17 jaar geleden. Divock Origi werd voor zijn goede prestaties van de afgelopen weken bekroond met een basisplaats bij Liverpool. Simon Mignolet stond zoals gebruikelijk tussen de palen. De heenwe In d I

In de heenwedstrijd was het 1-1 geëindigd. Origi had gescoord voor Liverpool.

Dortmund startte furious aan de partij en ging meteen op zoek naar een doelpunt op verplaatsing. Castro bereikte met een opwippertje Aubameyang, die pal op Mignolet trapte. Mkhitaryan (5.) was goed gevolgd en verschalkte de Rode Duivel in de herneming. Nog voor de tiende minuut verstreken was, verdubbelden de Borussen hun voorsprong. Reus profiteerde van balverlies om met een splijtende assist Aubameyang (9.) alleen voor Mignolet te zetten. De Gabonese spits trapte zijn achtste Europa League-treffer staalhard in de rechterbovenhoek.

Origi scoort weer

Aan de overzijde kreeg Origi enkele kansjes, maar hij kreeg het leer niet tussen de palen. Bij zijn eerste actie in de tweede helft was het wel meteen raak voor de Rode Duivel. Liverpool legde een mooie combinatie op de mat en leverde de bal af aan Origi (48.), die door de benen van doelman Weidenfeller de 1-2 tegen de netten tikte. "The Reds" trokken de wedstrijd naar zich toe, maar Dortmund kwam via aanvoerder Hummels en Reus (57.) wel op 1-3. Het antwoord van Liverpool liet niet lang op zich wachten. Coutinho (66.) tekende met een knap afstandsschot voor de aansluitingstreffer. Liverpool was baas over de partij en kwam via Sakho (78.) op gelijke hoogte, waardoor het nog één doelpunt nodig had om zich te kwalificeren. In een zenuwslopende slotfase zorgde Lovren (90.+1) er met een rake kopbal voor dat Anfield Road ontplofte.

Andere wedstrijden

Shakhtar Donetsk veegde in eigen huis de vloer aan met Sporting Braga (4-0), nadat het de heenwedstrijd in Portugal met 1-2 had gewonnen. Srna (25.) opende de score vanaf de penaltystip. De Oekraïeners werden geholpen door Ricardo Ferreira, die zijn eigen doelman tot twee keer toe vloerde. Tussendoor had Kovalenko (50.) al de 3-0 gescoord.

Villareal verdedigde op het veld van Sparta Praag een krappe 2-1 overwinning. In Tsjechië scoorde Bakambu al na vijf minuten voor de bezoekers. Castillejo (43.) en Lafata (45.+1) zetten nog voor het rustsignaal de 0-3 stand op het scorebord. Villareal ging in de tweede helft op zijn elan voort. Bakambu (49.) realiseerde zijn tweede doelpunt van de avond. Sparta Praag redde nog de eer dankzij treffers van Dockal (65.) en Krejci (71.), maar kon de uitschakeling in de kwartfinales niet meer afwenden.

Tweevoudig titelverdediger Sevilla verloor met 1-2 van Athletic Bilbao. Dat was ook de uitslag in de heenwedstrijd. Nadat ook verlengingen geen uitsluitsel brachten, plaatste Sevilla zich met strafschoppen (5 tegen 4).

Vrijdag wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de halve finales.

(Belga/RR)

De terugwedstrijd op Anfield Road werd voorafgegaan door een minuut stilte, ter nagedachtenis van de slachtoffers van het Hillsboroughdrama 17 jaar geleden. Divock Origi werd voor zijn goede prestaties van de afgelopen weken bekroond met een basisplaats bij Liverpool. Simon Mignolet stond zoals gebruikelijk tussen de palen. De heenwe In d IIn de heenwedstrijd was het 1-1 geëindigd. Origi had gescoord voor Liverpool. Dortmund startte furious aan de partij en ging meteen op zoek naar een doelpunt op verplaatsing. Castro bereikte met een opwippertje Aubameyang, die pal op Mignolet trapte. Mkhitaryan (5.) was goed gevolgd en verschalkte de Rode Duivel in de herneming. Nog voor de tiende minuut verstreken was, verdubbelden de Borussen hun voorsprong. Reus profiteerde van balverlies om met een splijtende assist Aubameyang (9.) alleen voor Mignolet te zetten. De Gabonese spits trapte zijn achtste Europa League-treffer staalhard in de rechterbovenhoek. Aan de overzijde kreeg Origi enkele kansjes, maar hij kreeg het leer niet tussen de palen. Bij zijn eerste actie in de tweede helft was het wel meteen raak voor de Rode Duivel. Liverpool legde een mooie combinatie op de mat en leverde de bal af aan Origi (48.), die door de benen van doelman Weidenfeller de 1-2 tegen de netten tikte. "The Reds" trokken de wedstrijd naar zich toe, maar Dortmund kwam via aanvoerder Hummels en Reus (57.) wel op 1-3. Het antwoord van Liverpool liet niet lang op zich wachten. Coutinho (66.) tekende met een knap afstandsschot voor de aansluitingstreffer. Liverpool was baas over de partij en kwam via Sakho (78.) op gelijke hoogte, waardoor het nog één doelpunt nodig had om zich te kwalificeren. In een zenuwslopende slotfase zorgde Lovren (90.+1) er met een rake kopbal voor dat Anfield Road ontplofte. Shakhtar Donetsk veegde in eigen huis de vloer aan met Sporting Braga (4-0), nadat het de heenwedstrijd in Portugal met 1-2 had gewonnen. Srna (25.) opende de score vanaf de penaltystip. De Oekraïeners werden geholpen door Ricardo Ferreira, die zijn eigen doelman tot twee keer toe vloerde. Tussendoor had Kovalenko (50.) al de 3-0 gescoord. Villareal verdedigde op het veld van Sparta Praag een krappe 2-1 overwinning. In Tsjechië scoorde Bakambu al na vijf minuten voor de bezoekers. Castillejo (43.) en Lafata (45.+1) zetten nog voor het rustsignaal de 0-3 stand op het scorebord. Villareal ging in de tweede helft op zijn elan voort. Bakambu (49.) realiseerde zijn tweede doelpunt van de avond. Sparta Praag redde nog de eer dankzij treffers van Dockal (65.) en Krejci (71.), maar kon de uitschakeling in de kwartfinales niet meer afwenden. Tweevoudig titelverdediger Sevilla verloor met 1-2 van Athletic Bilbao. Dat was ook de uitslag in de heenwedstrijd. Nadat ook verlengingen geen uitsluitsel brachten, plaatste Sevilla zich met strafschoppen (5 tegen 4).Vrijdag wordt er in het Zwitserse Nyon geloot voor de halve finales.(Belga/RR)