AA Gent kwam in de Ghelamco Arena twee keer op achterstand. Doelman Yannick Thoelen loste na 14 minuten een houdbaar schot van Ricardo Horta, Nikola Stoiljkovic was goed gevolgd om de openingstreffer tegen de netten te tikken. Gent reageerde iets voorbij het halfuur en het was Kalifa Coulibaly met een erg knappe omhaal de gelijkmaker lukte.

Lang kon de thuisploeg echter niet van die gelijke stand genieten, amper vier minuten later stond het immers al 1-2. Thoelen keerde eerst nog een schot van Wilson Eduardo, tegen de rebound van Ahmed Hassan had de Gentse goalie geen verhaal. Gent stond dus opnieuw op achterstand, maar de reactie van de jongens van Hein Vanhaezebrouck mocht er zijn. In de 40e minuut loste Matheus een knal van Renato Neto, Danijel Milicevic was alert en trapte de 2-2 binnen. Beide ploegen kregen nog goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.

Nog in groep H legde leider (en groepswinnaar) Shakhtar Donetsk Konyaspor over de knie (4-0). In de stand leidt Shakhtar (15 ptn) voor Braga (6), Gent (5) en Konyaspor (1). Op de slotspeeldag (8 december) trekt Gent naar Turkije en krijgt Braga Shakhtar over de vloer.

De Buffalo's kunnen nog tweede worden en Europees overwinteren, maar hebben hun lot niet meer in eigen handen.

Standard

De Rouches kregen in het Estadio Balaidos al na vijf minuten een eerste waarschuwing. John Guidetti zag zijn schot uiteenspatten tegen de paal. Drie minuten later stond de 1-0 dan toch op het scorebord. Iago Aspas murwde zich doorheen de Standard-verdediging en gaf Guillaume Hubert geen kans. Standard, dat zondag met 2-1 verloor van KV Mechelen, nam het initiatief over. De beste kans kwam op naam van Orlando Sá, zijn kopbal likte de paal. Het nummer 9 van de Spaanse competitie mocht met een 1-0 voorsprong gaan rusten.

Na de pauze legde een zwoegende Ishak Belfodil van ver aan, Rubén Blanco moest de poging van de Standard-aanvaller over de lat tikken. De Algerijn zorgde samen met Sá voor onrust in de Spaanse defensie. De Luikse druk werd uiteindelijk toch omgezet in een doelpunt. Kostas Laifis kopte een voorzet van Collins Fai via de binnenkant van de paal binnen. Benito Raman werd in het slot nog zwaar aan het hoofd geraakt door de elleboog van doelman Blanco. Zijn wedstrijd eindigde met een steunkraag en een berrie. In de blessuretijd mocht Aspas nog met een tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken. Theo Bongonda bleef de hele wedstrijd op de bank bij Celta de Vigo.

In de andere wedstrijd in groep G won Ajax met 2-0 van Panathinaikos. In de stand leiden de al geplaatste Nederlanders met 13 punten. Standard en Celta hebben 6 punten. Het uitgeschakelde Panathinaikos telt 1 punt.

Standard speelt gastheer voor groepswinnaar Ajax op de slotspeeldag (8 december), Celta gaat dan op bezoek bij Panathinaikos. Als de Rouches even goed doen als de Spanjaarden, dan staan ze in de volgende ronde. (Belga/KVDA)

AA Gent kwam in de Ghelamco Arena twee keer op achterstand. Doelman Yannick Thoelen loste na 14 minuten een houdbaar schot van Ricardo Horta, Nikola Stoiljkovic was goed gevolgd om de openingstreffer tegen de netten te tikken. Gent reageerde iets voorbij het halfuur en het was Kalifa Coulibaly met een erg knappe omhaal de gelijkmaker lukte. Lang kon de thuisploeg echter niet van die gelijke stand genieten, amper vier minuten later stond het immers al 1-2. Thoelen keerde eerst nog een schot van Wilson Eduardo, tegen de rebound van Ahmed Hassan had de Gentse goalie geen verhaal. Gent stond dus opnieuw op achterstand, maar de reactie van de jongens van Hein Vanhaezebrouck mocht er zijn. In de 40e minuut loste Matheus een knal van Renato Neto, Danijel Milicevic was alert en trapte de 2-2 binnen. Beide ploegen kregen nog goede kansen, maar gescoord werd er niet meer.Nog in groep H legde leider (en groepswinnaar) Shakhtar Donetsk Konyaspor over de knie (4-0). In de stand leidt Shakhtar (15 ptn) voor Braga (6), Gent (5) en Konyaspor (1). Op de slotspeeldag (8 december) trekt Gent naar Turkije en krijgt Braga Shakhtar over de vloer. De Buffalo's kunnen nog tweede worden en Europees overwinteren, maar hebben hun lot niet meer in eigen handen. De Rouches kregen in het Estadio Balaidos al na vijf minuten een eerste waarschuwing. John Guidetti zag zijn schot uiteenspatten tegen de paal. Drie minuten later stond de 1-0 dan toch op het scorebord. Iago Aspas murwde zich doorheen de Standard-verdediging en gaf Guillaume Hubert geen kans. Standard, dat zondag met 2-1 verloor van KV Mechelen, nam het initiatief over. De beste kans kwam op naam van Orlando Sá, zijn kopbal likte de paal. Het nummer 9 van de Spaanse competitie mocht met een 1-0 voorsprong gaan rusten. Na de pauze legde een zwoegende Ishak Belfodil van ver aan, Rubén Blanco moest de poging van de Standard-aanvaller over de lat tikken. De Algerijn zorgde samen met Sá voor onrust in de Spaanse defensie. De Luikse druk werd uiteindelijk toch omgezet in een doelpunt. Kostas Laifis kopte een voorzet van Collins Fai via de binnenkant van de paal binnen. Benito Raman werd in het slot nog zwaar aan het hoofd geraakt door de elleboog van doelman Blanco. Zijn wedstrijd eindigde met een steunkraag en een berrie. In de blessuretijd mocht Aspas nog met een tweede gele kaart de kleedkamer opzoeken. Theo Bongonda bleef de hele wedstrijd op de bank bij Celta de Vigo. In de andere wedstrijd in groep G won Ajax met 2-0 van Panathinaikos. In de stand leiden de al geplaatste Nederlanders met 13 punten. Standard en Celta hebben 6 punten. Het uitgeschakelde Panathinaikos telt 1 punt. Standard speelt gastheer voor groepswinnaar Ajax op de slotspeeldag (8 december), Celta gaat dan op bezoek bij Panathinaikos. Als de Rouches even goed doen als de Spanjaarden, dan staan ze in de volgende ronde. (Belga/KVDA)