Competitieleider Standard Luik heeft op Sclessin de openingswedstrijd in groep C van de Europa League met 1-2 verloren van het Deense Esbjerg.

Nadat de Nederlander Mick van Buren de bezoekers iets na het uur op voorsprong had gebracht (64.), leken de Rouches na de gelijkmaker van de ingevallen Geoffrey Mujangi Bia (74.) op een gelijkspel af te stevenen. Uiteindelijk bezegelde een treffer van Club-huurling Mushaga Bakenga (90.+5) diep in de toegevoegde tijd het lot van de thuisploeg.

Met de nederlaag kwam meteen ook een einde aan de indrukwekkende reeks van de Rouches in het seizoensbegin. Standard boekte zes opeenvolgende zeges in de voorrondes van de Europa League en 21 op 21 in de competitie.

Zulte Waregem

Vicekampioen Zulte Waregem is in het Brugse Jan Breydelstadion dan weer niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen de Engelse tweedeklasser Wigan Athletic in groep D. Vooral op basis van de tweede helft verdiende Essevee de drie punten.

In een teleurstellende eerste helft bleef Zulte Waregem ver onder het niveau dat nodig is om in de Europa League successen te boeken. De beste kans was wel voor Essevee: een indraaiende voorzet van smaakmaker en uitblinker Thorgan Hazard landde op de bovenkant van de deklat.

Essevee kwam sterker uit de kleedkamer en eiste het balbezit na de pauze op. Dat leverde kansen op voor Conte, Habibou en De fauw, maar doelman Scott Carson maakte meteen duidelijk waarom hij vroeger opgeroepen werd voor de Engelse nationale elf.

In een aangename slotfase probeerde de fusieclub alsnog de punten in België te houden. Zulte Waregem belegerde het Engelse doelgebied, maar twee kansen voor een sterke Karel D'Haene en een schot van Conte leverden geen doelpunt meer op. (Belga/TE)

Competitieleider Standard Luik heeft op Sclessin de openingswedstrijd in groep C van de Europa League met 1-2 verloren van het Deense Esbjerg. Nadat de Nederlander Mick van Buren de bezoekers iets na het uur op voorsprong had gebracht (64.), leken de Rouches na de gelijkmaker van de ingevallen Geoffrey Mujangi Bia (74.) op een gelijkspel af te stevenen. Uiteindelijk bezegelde een treffer van Club-huurling Mushaga Bakenga (90.+5) diep in de toegevoegde tijd het lot van de thuisploeg. Met de nederlaag kwam meteen ook een einde aan de indrukwekkende reeks van de Rouches in het seizoensbegin. Standard boekte zes opeenvolgende zeges in de voorrondes van de Europa League en 21 op 21 in de competitie. Zulte WaregemVicekampioen Zulte Waregem is in het Brugse Jan Breydelstadion dan weer niet verder geraakt dan een scoreloos gelijkspel tegen de Engelse tweedeklasser Wigan Athletic in groep D. Vooral op basis van de tweede helft verdiende Essevee de drie punten. In een teleurstellende eerste helft bleef Zulte Waregem ver onder het niveau dat nodig is om in de Europa League successen te boeken. De beste kans was wel voor Essevee: een indraaiende voorzet van smaakmaker en uitblinker Thorgan Hazard landde op de bovenkant van de deklat. Essevee kwam sterker uit de kleedkamer en eiste het balbezit na de pauze op. Dat leverde kansen op voor Conte, Habibou en De fauw, maar doelman Scott Carson maakte meteen duidelijk waarom hij vroeger opgeroepen werd voor de Engelse nationale elf. In een aangename slotfase probeerde de fusieclub alsnog de punten in België te houden. Zulte Waregem belegerde het Engelse doelgebied, maar twee kansen voor een sterke Karel D'Haene en een schot van Conte leverden geen doelpunt meer op. (Belga/TE)