Europese topcompetities falen op WK

27/06/14 om 09:43 - Bijgewerkt om 09:46

Een opmerkelijke vaststelling na de poulefase van het WK was dat de drie grootmachten Engeland, Italië en Spanje uitgeschakeld werden.

Europese topcompetities falen op WK

Middenvelder Andrea Pirlo (Italië) © BelgaImage

Wereldkampioen Spanje lag er al na twee wedstrijden uit, Italië sneuvelde - net als vier jaar geleden - in de groepsfase, en Engeland deed met één puntje nooit slechter op een WK. En zo werden de vertegenwoordigers van drie van de vier sterkste Europese - ja zelfs internationale - competities (met Duitsland erbij) roemloos uit het toernooi gekegeld.

De 69 spelers uit de selecties van die drie landen komen ook haast uitsluitend uit de Serie A, de Premier League en de Primera División. De Spanjaard Javi Martínez (Bayern), de Engelse keeper Fraser Forster (Celtic) en de Italianen Marco Verrati, Thiago Motta en Salvatore Sirigu (alle drie PSG) zijn de enige uitzonderingen.

Zijn de kalenders van de voetballers uit Europese topcompetities overbelast? Zijn ze uitgeput? Is hun WK-voorbereiding niet optimaal? Of is het toch gewoon een kwestie van klimaat en uurverschil? In ieder geval: stof tot nadenken.

Lees meer over:

Onze partners