De Nederlandse voetballer Evander Sno (25) zal een operatie ondergaan om de oorzaak van zijn hartritmestoornis te verhelpen. Dat meldt zijn ploeg NEC.

Evander Sno kreeg twee jaar geleden een hartstilstand tijdens een wedstrijd met de beloften van Ajax, maar kon gereanimeerd worden. Sindsdien speelt hij met een defibrillator.

Eind vorige maand werd hij tijdens de rust van de competitiematch tussen Feyenoord en zijn huidige club NEC uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij pijn had in de borststreek. Uit het onderzoek bleek dat hij last had van hartritmestoornissen, zijn defibrillator behoedde hem voor erger.

"Uit een controleonderzoek bij Evander Sno is gebleken dat naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak van de hartritmestoornis kan worden verholpen," meldt NEC. "In overleg met Evander, de specialisten en de club is besloten om deze ingreep zo snel mogelijk uit te laten voeren." (KVDA)

De Nederlandse voetballer Evander Sno (25) zal een operatie ondergaan om de oorzaak van zijn hartritmestoornis te verhelpen. Dat meldt zijn ploeg NEC. Evander Sno kreeg twee jaar geleden een hartstilstand tijdens een wedstrijd met de beloften van Ajax, maar kon gereanimeerd worden. Sindsdien speelt hij met een defibrillator. Eind vorige maand werd hij tijdens de rust van de competitiematch tussen Feyenoord en zijn huidige club NEC uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht, omdat hij pijn had in de borststreek. Uit het onderzoek bleek dat hij last had van hartritmestoornissen, zijn defibrillator behoedde hem voor erger. "Uit een controleonderzoek bij Evander Sno is gebleken dat naar alle waarschijnlijkheid de oorzaak van de hartritmestoornis kan worden verholpen," meldt NEC. "In overleg met Evander, de specialisten en de club is besloten om deze ingreep zo snel mogelijk uit te laten voeren." (KVDA)