In ruil voor smeergeld kreeg ISL (International Sport and Leisure) de exclusieve rechten voor meerdere Wereldkampioenschappen, zo achterhaalden Zwitserse speurders.

Volgens het Zwitserse hooggerechtshof kreeg Joao Havelange 1,5 miljoen Zwitserse frank (1,25 miljoen euro). Ricardo Teixeira, toenmalig voorzitter van de Braziliaanse bond en vice-voorzitter van de FIFA, nam vanaf mei 1995 minstens 12,74 miljoen frank (10,6 miljoen euro) aan.

Schuldenberg

Het in Zwitserland gevestigde ISL vroeg in 2001 het faillisement aan, toen zijn schuldenberg tot 245 miljoen euro opgelopen was.

Havelange leidde de FIFA van 1974 tot 1998 en is nog steedserevoorzitter van de wereldvoetbalbond, waar hij werd opgevolgd door de Zwitser Joseph Blatter.

Havelange was de eerste niet-Europese voorzitter van de FIFA. In maart dit jaar werd de 96-jarige Braziliaan met een zware bacteriële infectie opgenomen in een ziekenhuis in Rio de Janeiro. Twee maanden later mocht hij het ziekenhuis verlaten.

Corruptie

Teixeira nam dit jaar ontslag als voorzitter van het organisatiecomité voor het WK 2014 en de Braziliaanse voetbalbond na beschuldigingen van corruptie. (Belga/TV)

In ruil voor smeergeld kreeg ISL (International Sport and Leisure) de exclusieve rechten voor meerdere Wereldkampioenschappen, zo achterhaalden Zwitserse speurders. Volgens het Zwitserse hooggerechtshof kreeg Joao Havelange 1,5 miljoen Zwitserse frank (1,25 miljoen euro). Ricardo Teixeira, toenmalig voorzitter van de Braziliaanse bond en vice-voorzitter van de FIFA, nam vanaf mei 1995 minstens 12,74 miljoen frank (10,6 miljoen euro) aan.Schuldenberg Het in Zwitserland gevestigde ISL vroeg in 2001 het faillisement aan, toen zijn schuldenberg tot 245 miljoen euro opgelopen was. Havelange leidde de FIFA van 1974 tot 1998 en is nog steedserevoorzitter van de wereldvoetbalbond, waar hij werd opgevolgd door de Zwitser Joseph Blatter. Havelange was de eerste niet-Europese voorzitter van de FIFA. In maart dit jaar werd de 96-jarige Braziliaan met een zware bacteriële infectie opgenomen in een ziekenhuis in Rio de Janeiro. Twee maanden later mocht hij het ziekenhuis verlaten.Corruptie Teixeira nam dit jaar ontslag als voorzitter van het organisatiecomité voor het WK 2014 en de Braziliaanse voetbalbond na beschuldigingen van corruptie. (Belga/TV)