De Italiaanse politie heeft 17 mensen gearresteerd in de zaak rond wedstrijdvervalsing waarin begin augustus al sportieve straffen werden uitgesproken. Onder hen ook de voormalige middenvelder van Atalanta Bergamo en de nationale ploeg Cristiano Doni. Ook ex-voetballer Luigi Sartor, die nog speelde voor Parma, Inter en Roma, werd volgens de Italiaanse media opgepakt. Er zouden daarnaast vijf nog actieve voetballers en enkele gokkers zijn gearresteerd.

De onderzoekers vermoeden dat de vervalsing werd aangestuurd vanuit Singapore, met vertakkingen naar Oost-Europese landen.

Twintig wedstrijden

Het onderzoek startte begin juni in Cremona. Al snel kwamen Doni en voormalig international Giuseppe Signori in beeld: zij zouden samen met veertien anderen gegokt hebben op wedstrijden die ze hadden vervalst.

In totaal zouden de voorbije twee seizoenen zowat twintig wedstrijden gemanipuleerd zijn, waarbij er werd gegokt op Aziatische websites.

Schorsing

De disciplinaire commissie van de Italiaanse Voetbalbond FIGC veroordeelde in dit gokschandaal eersteklasser Atalanta begin augustus tot zes strafpunten, en schorste Doni voor 3,5 jaar.

Signori en negen andere hoofdverdachten kregen de maximumstraf van vijf jaar en een levenslange uitsluiting van het profvoetbal. Chievo Verona, een andere eersteklasser, kreeg van de FIGC een boete van 80.000 euro. (Belga/KVDA)

De Italiaanse politie heeft 17 mensen gearresteerd in de zaak rond wedstrijdvervalsing waarin begin augustus al sportieve straffen werden uitgesproken. Onder hen ook de voormalige middenvelder van Atalanta Bergamo en de nationale ploeg Cristiano Doni. Ook ex-voetballer Luigi Sartor, die nog speelde voor Parma, Inter en Roma, werd volgens de Italiaanse media opgepakt. Er zouden daarnaast vijf nog actieve voetballers en enkele gokkers zijn gearresteerd. De onderzoekers vermoeden dat de vervalsing werd aangestuurd vanuit Singapore, met vertakkingen naar Oost-Europese landen. Twintig wedstrijden Het onderzoek startte begin juni in Cremona. Al snel kwamen Doni en voormalig international Giuseppe Signori in beeld: zij zouden samen met veertien anderen gegokt hebben op wedstrijden die ze hadden vervalst. In totaal zouden de voorbije twee seizoenen zowat twintig wedstrijden gemanipuleerd zijn, waarbij er werd gegokt op Aziatische websites. Schorsing De disciplinaire commissie van de Italiaanse Voetbalbond FIGC veroordeelde in dit gokschandaal eersteklasser Atalanta begin augustus tot zes strafpunten, en schorste Doni voor 3,5 jaar. Signori en negen andere hoofdverdachten kregen de maximumstraf van vijf jaar en een levenslange uitsluiting van het profvoetbal. Chievo Verona, een andere eersteklasser, kreeg van de FIGC een boete van 80.000 euro. (Belga/KVDA)