Beetje bij beetje sijpelt in de Spaanse pers informatie door over een nieuwe omkopingszaak, nadat eerder al aan het licht kwam dat dat de wedstrijd Levante - Real Zaragoza uit het seizoen 2010-2011 verkocht werd.

Nu gaat het om omkoping die dateert van eind vorig seizoen. Om degradatie te voorkomen, zou het bestuur van Osasuna toen in totaal 2,7 miljoen euro uitgegeven hebben om matchen te vervalsen.

Het plannetje lukte niet: Osasuna degradeerde en het bestuur stapte op. De nieuwe voorzitter, Luis Sabalza, vond een aantal ongeregeldheden in de boekhouding van vorig seizoen en meldde die aan de bevoegde instanties. Daardoor ging de bal aan het rollen.

250.000 euro

Ondertussen heeft een ex-bestuurder van Osasuna, Angel Vizcay, bekentenissen afgelegd. In een radioprogramma op Cadena SER sprak hij ook openlijk over de omkoping. Zo beweerde hij dat hij in mei vorig jaar twee spelers van Betis Sevilla ontmoet heeft in een restaurant in Madrid.

Het gaat om de centrale verdedigers Antonio Amaya en Jordi Figueras, ex-speler van Club Brugge. Vizcay bood hen een premie van 250.000 euro aan om een wedstrijd tegen Valladolid, een andere degradatiekandidaat, te winnen en nog een premie om Betis te laten verliezen tegen Osasuna.

'Leugens'

Figueras heeft voorlopig nog niet gereageerd op de beschuldigingen, maar Amaya deed dat wel. Hij ontkent alles. 'Ik ben er heel gerust in omdat we geen enkele wedstrijd verkocht hebben. De ploeg heeft zich niet laten omkopen, dat zijn leugens.'

'Die bewuste wedstrijd tegen Osasuna heb ik zelfs niet gespeeld. Ik was geblesseerd en was het volgende seizoen al aan het voorbereiden.'

Beetje bij beetje sijpelt in de Spaanse pers informatie door over een nieuwe omkopingszaak, nadat eerder al aan het licht kwam dat dat de wedstrijd Levante - Real Zaragoza uit het seizoen 2010-2011 verkocht werd. Nu gaat het om omkoping die dateert van eind vorig seizoen. Om degradatie te voorkomen, zou het bestuur van Osasuna toen in totaal 2,7 miljoen euro uitgegeven hebben om matchen te vervalsen.Het plannetje lukte niet: Osasuna degradeerde en het bestuur stapte op. De nieuwe voorzitter, Luis Sabalza, vond een aantal ongeregeldheden in de boekhouding van vorig seizoen en meldde die aan de bevoegde instanties. Daardoor ging de bal aan het rollen.Ondertussen heeft een ex-bestuurder van Osasuna, Angel Vizcay, bekentenissen afgelegd. In een radioprogramma op Cadena SER sprak hij ook openlijk over de omkoping. Zo beweerde hij dat hij in mei vorig jaar twee spelers van Betis Sevilla ontmoet heeft in een restaurant in Madrid. Het gaat om de centrale verdedigers Antonio Amaya en Jordi Figueras, ex-speler van Club Brugge. Vizcay bood hen een premie van 250.000 euro aan om een wedstrijd tegen Valladolid, een andere degradatiekandidaat, te winnen en nog een premie om Betis te laten verliezen tegen Osasuna. Figueras heeft voorlopig nog niet gereageerd op de beschuldigingen, maar Amaya deed dat wel. Hij ontkent alles. 'Ik ben er heel gerust in omdat we geen enkele wedstrijd verkocht hebben. De ploeg heeft zich niet laten omkopen, dat zijn leugens.''Die bewuste wedstrijd tegen Osasuna heb ik zelfs niet gespeeld. Ik was geblesseerd en was het volgende seizoen al aan het voorbereiden.'