Het verdict is gevallen: Radamel Falcao zal niet schitteren op het WK in Brazilië. De Colombiaanse topspits is niet helemaal speelklaar geraakt en zit niet in de definitieve selectie van bondscoach José Pekerman.

Falcao (28) was de belangrijkste troef van Colombia, maar op 22 januari scheurde de aanvaller van AS Monaco de voorste kruisband van zijn linkerknie in een duel om de Franse beker.

Doorgaans heeft een speler zo'n zes tot negen maanden nodig om van dergelijke zware blessure te herstellen, maar toch hoopte Falcao, en met hem heel Colombia, op een mirakel. De evolutie van de blessure van 'El Tigre', goed voor 20 doelpunten in 51 interlands, werd op de voet gevolgd door 46 miljoen Colombianen. Hun gebeden werden niet verhoord.

'Ik ben vandaag in heel goede conditie, maar ik besef dat ik nog te kort kom om topwedstrijden te spelen,' verklaarde Falcao op de persconferentie. 'Ik wil de plaats van een volledig fitte speler niet afpakken en mijn eigen gezondheid in gevaar brengen.' Vanaf 00:16 in de video:

Carlos Bacca

Wie wel tot de 23-koppige selectie van de Colombianen behoort, is Carlos Bacca. De ex-aanvaller van Club Brugge speelt sinds vorig seizoen voor het Spaanse Sevilla en vindt ook daar vlot de weg naar het doel.

In Brazilië treft Colombia in groep C Griekenland, Ivoorkust en Japan.

Het verdict is gevallen: Radamel Falcao zal niet schitteren op het WK in Brazilië. De Colombiaanse topspits is niet helemaal speelklaar geraakt en zit niet in de definitieve selectie van bondscoach José Pekerman. Falcao (28) was de belangrijkste troef van Colombia, maar op 22 januari scheurde de aanvaller van AS Monaco de voorste kruisband van zijn linkerknie in een duel om de Franse beker. Doorgaans heeft een speler zo'n zes tot negen maanden nodig om van dergelijke zware blessure te herstellen, maar toch hoopte Falcao, en met hem heel Colombia, op een mirakel. De evolutie van de blessure van 'El Tigre', goed voor 20 doelpunten in 51 interlands, werd op de voet gevolgd door 46 miljoen Colombianen. Hun gebeden werden niet verhoord. 'Ik ben vandaag in heel goede conditie, maar ik besef dat ik nog te kort kom om topwedstrijden te spelen,' verklaarde Falcao op de persconferentie. 'Ik wil de plaats van een volledig fitte speler niet afpakken en mijn eigen gezondheid in gevaar brengen.' Vanaf 00:16 in de video:Carlos Bacca Wie wel tot de 23-koppige selectie van de Colombianen behoort, is Carlos Bacca. De ex-aanvaller van Club Brugge speelt sinds vorig seizoen voor het Spaanse Sevilla en vindt ook daar vlot de weg naar het doel. In Brazilië treft Colombia in groep C Griekenland, Ivoorkust en Japan.