Radamel Falcao (29) - nog steeds eigendom van AS Monaco - speelde het voorbije seizoen op uitleenbasis bij Manchester United. Maar bij de Mancunians kon de Colombiaanse superspits niet overtuigen, in 26 wedstrijden kwam hij niet verder dan vier goals. In de laatste competitiewedstrijd tegen Hull City nam Louis van Gaal hem zelfs niet meer op in de selectie. Geen verrassing dus dat de club uit Manchester de optie in het contract -een afkoopsom van vijftig miljoen euro - niet licht. De Nederlandse coach zwaaide Falcao toch uit met woorden van lof: 'Hij is op en top professioneel en een geweldig mens. Uit naam van de club en van mezelf wens ik hem het allerbeste toe voor de toekomst.'

Die toekomst zou volgens de Spaanse sportkrant even verderop, in Londen, liggen. De onderhandelingen met Chelsea zouden al in een vergevorderd stadium zitten en Falcao zelf wil ook snel duidelijkheid over zijn volgende werkgever. Vorige zomer kwam hij immers laat bij Manchester terecht en dat achtervolgde hem een heel seizoen.

Band met Mourinho

Chelsea hengelde in het verleden al naar de diensten van Falcao, de interesse is niet nieuw. Nu Didier Drogba op pensioen gaat en Loïc Remy niet kon overtuigen, wordt die piste heropend. Bovendien hebben José Mourinho en Falcao dezelfde makelaar: Jorge Mendes. Dat kan de zaken alleszins vereenvoudigen. Ook Zenit en Valencia informeerden naar de voorwaarden voor een transfer. Een terugkeer naar Monaco lijkt alleszins geen optie: de Monegasken veranderden hun selectiepolitiek en mikken nu vooral op jongeren en eigen jeugd. De dure Falcao past niet langer in dat plaatje.

Bij Chelsea zou de Colombiaan, momenteel met zijn nationale ploeg in voorbereiding voor de Copa América, een pak ex-ploegmaats van bij Atlético aantreffen: Filipe Luis, Thibaut Courtois en Diego Costa. Met Costa vormde El Tigre in het seizoen 2012-2013 een dodelijk duo: samen goed voor 34 goals. Bij Chelsea zouden ze wel concurrenten worden want Mourinho zweert bij een 4-2-3-1.

Radamel Falcao (29) - nog steeds eigendom van AS Monaco - speelde het voorbije seizoen op uitleenbasis bij Manchester United. Maar bij de Mancunians kon de Colombiaanse superspits niet overtuigen, in 26 wedstrijden kwam hij niet verder dan vier goals. In de laatste competitiewedstrijd tegen Hull City nam Louis van Gaal hem zelfs niet meer op in de selectie. Geen verrassing dus dat de club uit Manchester de optie in het contract -een afkoopsom van vijftig miljoen euro - niet licht. De Nederlandse coach zwaaide Falcao toch uit met woorden van lof: 'Hij is op en top professioneel en een geweldig mens. Uit naam van de club en van mezelf wens ik hem het allerbeste toe voor de toekomst.'Die toekomst zou volgens de Spaanse sportkrant even verderop, in Londen, liggen. De onderhandelingen met Chelsea zouden al in een vergevorderd stadium zitten en Falcao zelf wil ook snel duidelijkheid over zijn volgende werkgever. Vorige zomer kwam hij immers laat bij Manchester terecht en dat achtervolgde hem een heel seizoen. Chelsea hengelde in het verleden al naar de diensten van Falcao, de interesse is niet nieuw. Nu Didier Drogba op pensioen gaat en Loïc Remy niet kon overtuigen, wordt die piste heropend. Bovendien hebben José Mourinho en Falcao dezelfde makelaar: Jorge Mendes. Dat kan de zaken alleszins vereenvoudigen. Ook Zenit en Valencia informeerden naar de voorwaarden voor een transfer. Een terugkeer naar Monaco lijkt alleszins geen optie: de Monegasken veranderden hun selectiepolitiek en mikken nu vooral op jongeren en eigen jeugd. De dure Falcao past niet langer in dat plaatje. Bij Chelsea zou de Colombiaan, momenteel met zijn nationale ploeg in voorbereiding voor de Copa América, een pak ex-ploegmaats van bij Atlético aantreffen: Filipe Luis, Thibaut Courtois en Diego Costa. Met Costa vormde El Tigre in het seizoen 2012-2013 een dodelijk duo: samen goed voor 34 goals. Bij Chelsea zouden ze wel concurrenten worden want Mourinho zweert bij een 4-2-3-1.